За 6-ти пореден ден продължава издирването на 17-годишното момиче от

...
За 6-ти пореден ден продължава издирването на 17-годишното момиче от
Коментари Харесай

Кметът на Дупница: Ивана била натиквана в ъгъла вербално и невербално, защото е по-различна

За 6-ти следващ ден продължава издирването на 17-годишното момиче от град Дупница. Кметът на Дупница разгласи, че ще свика спешен щаб, с цел да се работи за предварителна защита на бъдещи сходни случаи.

" Ивана е била натиквана в ъгъла вербално и невербално, тъй като е по-различна ", съобщи кметът на Дупница Първан Дангов.

Той дефинира думите на директорката на учебното заведение, че " Ивана е тормозила целия клас ", като цинични.

" Съзнателно предизвиквам този диалог в обществото. Ивана не е отговорна, че е родена по този начин. Аз имам своите догатки за нейното държание през последната една година. Пиела е доста енергийни питиета, била е супер експресивна като персона, енергична. Вчера чух нещо цинично от устата на директорката, че не децата в клас са тормозили Ивана, а тя е тормозила тях. Как може шеф да каже такова нещо? Когато аз имам по неофициална информация, че е тъкмо противоположното ", съобщи Първан Дангов-кмет на община Дупница.

 
" Говорим за деца в риск, приказваме за деца с избрани потребности, и никой не се замисля, че ние за следващ ден приказваме за 17-годишно момиче ", добави кметът на Дупница пред Българска национална телевизия.

Той попита и къде през цялото това време са били лекарят на момичето, учителите й, нейното семейство. От през днешния ден във всички учебно заведение в общината ще бъдат направени инспекции и обширен обзор от учебните психолози, шефовете, от класните ръководители за деца със забелязващо се държание.

" Последните данни са тези, които полицията разгласи публично през вчерашния ден. И през тази нощ имаше претършуване на местностите, които сме подали като карти. Екипи от доброволци са работили и тази нощ. Искрено се надявам през днешния ден и имам вяра в себе си да има щастлива развръзка ", надява се Първан Дангов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР