За 6-та поредна година представителите на различни етноси и работници

...
За 6-та поредна година представителите на различни етноси и работници
Коментари Харесай

Кой какво закачи на елхата за Празника на надеждата СНИМКИ

За 6-та поредна година представителите на разнообразни етноси и служащи от къщите в Стария град възпламениха елха за празника на Светлината и вярата. Всички чиновници на музейни къщи от архитектурния резерват бяха създали саморъчно алегорични играчки и с тях украсиха сребърния смърч на Лапидараиума.

Инициативата ни стартира през 2012 година напълно инцидентно. Когато донесоха за първи път този дребен смърч, той бе крив и противен. Чудехме се по какъв начин ще се хване. Амелия Гешева сподели: " Какво може да израстне тук! Да го засадим, пък ще забележим какво ще стане ", описаха музейните служащи.

Сега дръвчето е 4-метрово и ще остане за бъдещите генерации.

Имаше истински играчки. От Държавен списък закачиха дискове с надпис " Дигитализираме се " и на тях бе написан електрония адрес, на който те качват дигиатилизираните архивни единици.

От ОИ " Старинен Пловдив " закачиха играчка направена от изгоряла електрическа крушка.

Преди запалването на елхата в Балабановата къща бе открита изложбата на Борис Ковачев. Тя бе посетена от амираконския дипломат Ерик Рубин. Най-щастлив от визитата бе Стефан Автографа, който за следващ път раздра кордона от дискретни телохранители и взе подписа на дипломата.

По традиция тъкмо в 17.30 часа бяха запалени светлините на дребния смърч. Те бяха конфигурирани от някогашния почетен консул на Армения Нихиязар Узунян.

След като елхата на вярата бе запалена, на Римския стадион стартира концерт на няколко обединения. Първи от античната сцена пропя групата Госпъл - формирана от студенти от Медицинския униварситет. Всички те бяха с празнични коледни шапки и извършиха песни на евангелистка тема.

Двете арменски обединения - " Йеразан " и " Сирун ", както и нашата фолклорна група " Куклици " допълниха концерта. /Марица.бг

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР