За 55-ти пореден ден в центъра на София се провежда

...
За 55-ти пореден ден в центъра на София се провежда
Коментари Харесай

Протестите: Ден 55 – Генерална репетиция за 2 септември

За 55-ти следващ ден в центъра на София се организира антиправителствен митинг. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на държавното управление на премиера, последвана от предварителни парламентарни избори, както и отдръпването от поста на основния прокурор Иван Гешев.
" Вече виждам хора от Перник, от Плевен, от Русе и от Ямбол, отлично! Борисов чуваш ли, хората идват, с цел да метат ”, с тези думи Арман Бабикян от Отровното трио приветства протестиращите в триъгълника на властта. " Страхът в този миг е неприятен консултант. Не фенове, а съучастници са ми нужни! ”, част от писмо на проф. Велислав Минеков до протестиращите, което Бабикян прочете. От спонтанната естрада беше изчетено и отворено писмо на български студенти в Германия, което е адресирано до немският канцлер Ангела Меркел и ръководещата партия ХДС. По-рано през днешния ден, то беше оповестено онлайн във фейсбук страницата на Отровното трио.
Протестиращи още веднъж подвигнаха и т.нар " Стена на позора ” и сложиха карикатури на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, министъра на труда и обществената политика Деница Сачева, Валери Симеонов и Валентин Касабов. Тази вечер има засилено полицейско наличие. 
" Площадът е цялостен още в този момент! ”, съобщи Арман Бабикян от спонтанната естрада. Той прикани тези, които имат воля и мощ да останат още от довечера на площада. " Много будна и гневна заран ни чака ”, добави Бабикян. Eдин от протестиращите поздрави министър-председателя Бойко Борисов с песента от кино лентата " Кръстникът ”, като я назова " приспивна ” ария. След това посвети на протестиращите песента " Къде си, вярна ти, обич национална ”. " Утре ни чака значим ден, дълъг и тежък ”, съобщи Николай Хаджигенов от Отровното трио. " Утре е денят, в който всеки от нас би трябвало да заеме страна ”, добави той.
Върху трибуната беше вдигната дървена маса, върху която бяха сложени икона, златен кръст и два революционерски пищова. След това архимандрит Дионисий отслужи литургия. " Да бъдем правилни, да обявим непоквареност на нашата земя, в името на България! ”, съобщи той. След това прикани протестиращите да се отрекат от ръководещите.
Около 22,30 протестиращите стигнаха до палатковия лагер на Орлов мост. Тази вечер шествието мина умерено и без произшествия. Част от стачкуващите няма да се приберат по домовете си, а ще чакат от довечера протестa, който е плануван за на следващия ден пред някогашния Партиен дом в столицата от 8.00 часа. Остават блокирани трите основни кръстовища при площад „ Независимост “, при Ректората на Софийския университет и Орлов мост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР