За 5 месеца сме изнесли оръжия за САЩ за 13,56

...
За 5 месеца сме изнесли оръжия за САЩ за 13,56
Коментари Харесай

За 5 месеца сме изнесли оръжия за САЩ за 13,56 млн. евро

За 5 месеца сме изнесли оръжия за Съединени американски щати за 13,56 млн. евро. Не са постъпвали заявки и надлежно не са издавани позволения за експорт на артикули.
За малко повече от пет месеца
на предходната година България е изнесла оръжия за Съединени американски щати на обща стойност 13,56 млн. евро, което съставлява 1,33% от целия експорт на военна продукция.

За интервала от 24 февруари до 2 август 2022 година Междуведомствената комисия е издала общо 294 броя позволения за експорт и трансфер на артикули, свързани с защитата. От тях 13 брой позволения са за експорт на оръжия за Съединени американски щати. Основно ние експортираме
противотанкови ракети, муниции и патрони.
Не са постъпвали заявки и надлежно не са издавани позволения за експорт на артикули, свързани с защитата и на произведения с двойна приложимост през Пентагона и за Пентагона.

За издаването на разрешенията Междуведомствената комисия е отчитала предоставените документи за краен консуматор, издадени от способените държавни органи на Правителството на Съединени американски щати, написа БГНЕС.
Общо за интервала от 1 март до 1 август 2022 година
България е изнесла оръжия на обща стойност 1 016 336 858 евро за 56 страни. Сред тях не попада Украйна, която в обсъждания интервал, води тежка отбранителна война с Русия.

Решенията за издаване на позволения за експорт, импорт и трансфер на оръжия се вземат от Междуведомствената комисия за експортен надзор и
неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване
към министъра на стопанската система и промишлеността. В нейния състав влизат представители на Държавна организация „ Национална сигурност “, Служба „ Военно разузнаване “, Министерство на защитата, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи и Министерство на стопанската система и промишлеността.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР