За 49-ти път МУ-Плевен посрещна своите студенти с тържествено откриване

...
За 49-ти път МУ-Плевен посрещна своите студенти с тържествено откриване
Коментари Харесай

Медицински университет – Плевен посрещна над 500 студенти-първокурсници

За 49-ти път МУ-Плевен посрещна своите студенти с тържествено разкриване на новата академична 2023/2024 година в зала „ Магнум “ на Втора клинична база.



На старта на новата образователна година към новоприетите студенти се обърна ректорът на плевенската Алма Матер проф. доктор Добромир Димитров:

Скъпи първокурсници и студенти, за Вашето потомство споделяме, че ще успее да промени света, тъй като Вие не можете да бъдете манипулирани, не сте ксенофоби и най-много, тъй като вие сте първите, които основават сами личния си свят, полезности и просвета. Аз имам вяра, че бъдещето на науката, на медицината, на публичното здраве, на фармацията и здравните грижи зависи от Вас.



Известният британски физик-теоретик проф. Стивън Хокинг е споделил: " Гледайте нагоре към звездите, а не долу в краката си. Опитвайте се да осмисляте това, което виждате и се чудете за какво съществува Вселената. Бъдете любопитни ".



Приятелски привет към новите сътрудници насочи Председателят на Студентски съвет – стажант-лекар Мария Челебиева. В отговор на приветствията думата бе дадена на първокурсника, признат с най-голям бал от Кандидатстудентска акция 2023 - Мария Тодорова, компетентност „ Медицина “, която е ученик на СУ „ Иван Вазов “.



В края на тържеството първокурсниците извършиха ритуала по полагане на академична клетва, която ги прави морално съпричастни към главните полезности и задачата на Университета, към Етичния кодекс и университетските обичаи.



Финален музикален привет за студенти, преподаватели и посетители сервираха младите гении от град Плевен – Стефани Славчева и Марина Бадева.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР