За 48-и пореден ден протестиращи се събраха на протест в

...
За 48-и пореден ден протестиращи се събраха на протест в
Коментари Харесай

48-и ден: Протестиращите изсипаха риба пред Министерски съвет

За 48-и следващ ден протестиращи се събраха на митинг в така наречен Триъгълник на властта. Блокирани остават и кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет, заяви БНР.

Недоволните желаеха за следващ ден оставките на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Сред главните претенции на протестиращите бяха и служебно държавно управление , което да приготви и организира изключителни парламентарни избори, въвеждане на машинно и отдалечено гласоподаване, както и промяна на правосъдната система.
 Силният вятър събори шатрите на протестиращите пред Ректората
Силният вятър събори шатрите на протестиращите пред Ректората

Градушка се изсипа за малко в столицата

Днес протестиращите изсипаха пред постройката на Министерски съвет няколко кашона със замразена риба с посланието, че " Рибата се вмирисва откъм главата ".

Ето по какъв начин участници в митинга на площад " Независимост " разясниха пред БНР консултациите сред ръководещите за конституционни промени:
 Контрапротестът ще събира подписи за импийчмънт на Радев
Контрапротестът ще събира подписи за импийчмънт на Радев

За шеста поредна вечер жители пред румънското посолство...

" По принцип нямат право да вземат решение и да избират нова Конституция, тъй като те от 10-11 година нарушават Конституцията, по всяко едно време и по всеки един въпрос. Просто желаеме ние да представим като жители новите хора, които да ръководят страната и те да изберат Конституцията " ;

" По принцип е хубаво да има нещо ново в тая страна, само че би трябвало да е доста добре измислено и признато от необятни цивилен маси. Това, което предлага ГЕРБ, е за печелене на още време и заличаване на обстоятелства, доказателства ".
 Протестиращите мятаха памперси против Министерски съвет
Протестиращите мятаха памперси против Министерски съвет

Готвят се да посетят прокурорското заседание на следващия ден...

На пилоните на НДК и пред посолството на Румъния още веднъж се събраха недоволни от блокадите като форма на митинг против държавното управление.

" Аз смятам, че демократичният митинг би трябвало да се води демократично и че би трябвало всичко да се прави съгласно закона " ;

" Ние сме тук срещу блокадите на София, за нас това е нелегално. Всеки има право да стачкува, аз съм " за " митингите. Протестирал съм и против цените на горивата, ДАНСwithme, против Пеевски, за цените на тока, защо ли не. Този митинг не е партиен , не поддържаме Борисов, това е срещу блокадите на София, желаеме да живеем обикновено ", споделиха недоволни жители пред БНР.

Организирана е подписка, която ще бъде импортирана като сигнал в Прокуратурата за осъществени закононарушения против републиката, в която са изброени Румен Радев, Христо Иванов, Мая Манолова и други лица от антиправителствените митинги .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР