За 47 ранени полицаи от които 11 с по-сериозни наранявания,

...
За 47 ранени полицаи от които 11 с по-сериозни наранявания,
Коментари Харесай

Над 40 ранени полицаи, поражения по сградите на правителството и парламента и арестувани на протестите в Скопие

За 47 ранени служители на реда от които 11 с по-сериозни пострадвания, а двама с тежки пострадвания по време на ескалиралият довечера митинг пред постройката на Народното събрание на Република Северна Македония в довечера оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Протестът стартира пред постройката на държавното управление страната, продължи пред министерството на външните работи и приключи пред постройката на Народното събрание към 23 ч. локално време. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 595
 

Полицията е открила съществени нарушавания на публичния ред от страна на протестиращите - хвърляни са камъни, яйца, стоманени предмети, плочки, коктейли " Молотов ", пътни знаци, кофи за отпадък и пиротехнически средства, както по постройките, по този начин и по полицейски чиновници.

 

От Министерство на вътрешните работи оповестяват за нанесени вреди по прозорци и фасади и в трите здания - на държавното управление, министерството на външните работи и Народното събрание на Република Северна Македония, счупени са 16 полицейски щита, няколко защитни полицейски шлема и инсталация за радиовръзка, потърпевша е полицейска будка пред Народното събрание и полицейска кола.

 

Задържани са 11 души, като от Министерство на вътрешните работи прецизират, че по време на митингите полицията не е употребила нито пиротехника, нито химически средства за разпространяване на протестиращите.

 

„ Министерство на вътрешните работи подхваща ограничения за изясняване на случилото се и приканва уредниците на митингите и жителите да проявят либерален потенциал, митингите да бъдат мирни и демократични, да се резервира редът, спокойствието и сигурността. Чрез принуждение против тези, които пазят реда, по отношение на македонската полиция и оборудванията на институциите, не се реализира нищо. Диалогът би трябвало да се води в институциите “, пишат от Министерство на вътрешните работи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР