За 43-ти път Пловдив е арена на шахматни битки в

...
За 43-ти път Пловдив е арена на шахматни битки в
Коментари Харесай

Девет гросмайстори на Мемориал„Георги Трингов

За 43-ти път Пловдив е сцена на шахматни борби в границите на един от най – влиятелните шампионати на Балканския полуостров Открит шампионат на България и Мемориал „ Георги Трингов “.

Домакин на събитието, което се организира от 1 до 8 юли, още веднъж е Гранд хотел Пловдив, а за наградите спорят над 100 състезатели от 8 страни, измежду които 9 гросмайстори. Организатори на шампионата е спортния клуб по шахмат „ Локомотив “ - Пловдив.П

Председателят на клуба-организатор ГМ Маргарита Войска употребява опцията да благодари на Община Пловдив и на кмета Здравко Димитров, без чиято поддръжка това събитие нямаше да бъде реалност.

Във втория ден на проявата посетител на шампионата бе трикратната международна шампионка ГМ Антоанета Стефанова, която направи първи ход за кръга.

В рамките на тазгодишния шампионат за първи път ще бъде извършен и Мемориал „ Харалампи Ванев “, в памет на дългогодишния ръководител на СКШ „ Локомотив “ – Пловдив и уредник на Открития шампионат на България Мемориал „ Георги Трингов “, който ни напусна през 2020-а.

Съревнованието ще се организира на 4 юли също в Гранд Хотел „ Пловдив “ и ще продължи 7 кръга в дисциплината интензивен шахмат.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР