За 400 инцидента, свързани с кибератаки, годишно се съобщава в

...
За 400 инцидента, свързани с кибератаки, годишно се съобщава в
Коментари Харесай

400 сигнала за кибератаки годишно постъпват в ЕК

За 400 случая, свързани с хакерски атаки, годишно се оповестява в Европейска комисия. Данните са от последните 3-4 години, оповестиха източници от Брюксел.
Все повече от известията идват от потребителите. 20% са подправени позитивни, което значи, че след инспекция не са се оказали опасност. 10% са същински произшествия с съответни последствия. Няма солидни случаи, само че всяка година би трябвало да се оправят с тях. Инвестира се много и сумата се е нараснала 3 пъти през последните три-четири години за информационно-технологична сигурност.
Оказва се, че киберпрестъпленията са камшик за актуалното цифрово общество, а от Брюксел са в непрестанен лов на киберпрестъпници. Атаките на хакерите са главно към крайните консуматори и работят посредством електронните пощи.
Очаква се в средата на идната година Европа да премине към най-новата цифрова инфраструктура за по-голяма отбрана. До края на 2020 година от Брюксел имат упоритостта да реализират по-чиста киберсреда.
Изграждат се нови равнища на отбрана в по-уязвимите системи, а най-уязвими са крайните консуматори, които би трябвало да са доста осведомени за евентуалните закани в мрежата, съобщи Фокус.
От Брюксел имат най-новите технологии, с цел да се защитят правата на потребителя. Инфраструктурата, която сега имат, е на десетки години. До края на 2020 година ще бъдат в по-добра обстановка от позиция на хакерските атаки. От Брюксел посъветваха никога хората да не кликат върху линк в e-mail, приближаващ от незнаен адресант.
От там прецизираха, че не приписват виновността за офанзиви на който и да било и не потвърдиха това, че Русия е взела участие в хакерски атаки против тях. Според тях офанзивите могат да бъдат от всякакво естество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР