За 40-та поредна вечер в Триъгълника на властта в София

...
За 40-та поредна вечер в Триъгълника на властта в София
Коментари Харесай

За 40-та вечер антиправителствен протест в София, блокадите остават

За 40-та поредна вечер в " Триъгълника на властта " в София се организира митинг с искане за оставката на държавното управление и основния прокурор. Остават блокирани 3 значими кръстовища в столицата – Орлов мост, на площад " Независимост " и край Софийския университет.

По традиция протестиращите започнаха да се събират малко след 19 часа. Полицейското наличие е засилено, съобщи.

Недоволните още веднъж хвърляха яйца по постройката на Министерския съвет и оповестиха, че нямат желание да дадат 2 седмици успокоение, за което прикани по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов.

По-рано през днешния ден в столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е построен от протестиращите медицински сестри.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков контракт. Недоволните здравни служащи желаят цялостна смяна на здравната система. В подписания предходната седмица рамков контракт са включени единствено лекари и стоматолози, само че не и медицински сестри. Това съгласно протестиращите сестри е неприемливо.

В късния следобяд при тях дойде здравния министър проф. Костадин Ангелов, който беседва с тях.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с жители и разяснява актуалната обстановка в страната. Контрапротестът обаче го освирква.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР