За 4-ти път на Мичиган авеню в близост до залите

...
За 4-ти път на Мичиган авеню в близост до залите
Коментари Харесай

Българите в Чикаго посрещат отново Баба Марта

За 4-ти път на Мичиган авеню наоколо до залите на Художествената изложба в Чикаго България има отредено особено място. С бяло и алено е украсено българско дърво мартеница, с цел да покаже и каже на любопитните минувачи за прелестния ни бит да срещаме първия ден на пролетния март, закичени с белите и червени кончета и с пожеланията за здраве, мир и наслада и очаквания.

Тази самодейност, наречена „ Проект мартеница “ води началото си от 1992 година и потегля от България. Идеята е на старозагорския художник Мариян Миланов, а неофициално съдружие на български емигранти се заема с разпространяването му по всички точки на света.

Инициативата и реализация на плана тук е на Българо-американската асоциация в Чикаго, а мартеничките и украсата на дървото, в които има няколко кг прежда, доста възторг и обич са готови и направени от Красимира Атанасова, Петранка Стаматова, Цветелина Бойновска, Златина и София Костови, както и учениците от българските учебни заведения „ Джон Атанасов “ и Малко българско учебно заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР