За 4 месеца сме провели 6 съвета за социално партньорство.

...
За 4 месеца сме провели 6 съвета за социално партньорство.
Коментари Харесай

Зам.-министър на МВР: Искам колегите да получават по 2000 евро на месец, но бюджетът не позволява това


За 4 месеца сме провели 6 съвета за обществено партньорство. Не бива да ни упрекват в липса на разговор. Резултатът е погашение на паричната равноценност на облеклата, които не са получавали, прекъсване лимита на бензина. Няма предел и някои други по-дребни неща, което за 4 месеца изобщо не е малко. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Настояват нашите сътрудници да бъдат увеличени заплатите от 1 февруари, други от 1 юли със задна дата. Обяснено им беше преди два дни, че това изобщо не е допустимо. Политическото управление, управлението на Министерство на вътрешните работи ще работи за нарастване на техните заплати след приемане на бюджета, акцентира Балабанов. Ще заложим в бюджета средства, тъй като те фактически са прави, рискувайки живота си всеки ден, че получават ниско възнаграждение. С какъв брой ще се усилят, това ще зависи от бюджета, от рамката, от финансовия министър, от нашия министър. Аз желая те да получават по 2000 евро на месец, единствено че бюджетът на страната не разрешава това, което сега те желаят. Не знам с какъв брой %, не бих могъл да ви отговоря и не знам тъкмо от по кое време ще се усилят заплатите, сподели още Балабанов. Той бе безапелационен, че всичко, което кажат синдикатите, се рапортува на часа на министъра. „ Той е индивидът, който е член на Министерски съвет, той ще води договарянията, откакто го е споделил, ще има такова нарастване. Аз съм някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, знам доста добре техните проблеми и в огромната си част те са прави. И ви изяснявам, че това което се случва след 1 януари, си има ред, добави още зам.-министърът.

Днес за поредна година на 14 септември българските пожарникари означават професионалния си празник. На гала в двора на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ беше отслужен водосвет и бяха поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на починалите при осъществяване на служебните си отговорности чиновници на ГДПБЗН. След нея зам.-вътрешният министър и шефа на пожарната разясниха пред медиите и митинга на днешния ден.

Нашите момчета и девойки заслужават по-достойно възнаграждение, сподели шефът на Групово дело ПБЗН основен комисар Николай Николов.

„ Малка част стачкуват от пожарникарите. Тези обаче, които стачкуват - моите почетения към тях “, уточни той. Николов съобщи, че те считат, че поддържайки деен разговор могат да решат огромна част от нещата.

„ На първо място приказваме за защитните средства. Аз считам, че в границите на няколко месеца, в случай че не на 100%, на повече от 90% нещата ще бъдат позволени. Завърших една социална поръчка за 200 хиляди лева Днес подписах друга за още 400 хиляди лева Така че до 2-3 месеца чакам доставка на 750-800 комплекта “, уточни той. Николай Николов призна, че има закъснение във връзка с битовите условия, дължащо се на натрупването десетилетия обратно. „ В същото време обаче, в случай че проследим числата, ще забележим и вероятност, оптимизъм в бъдещето, а той е: Съвсем скоро 22 здания до 2-3 месеца ще бъдат напълно реновирани извън и от вътрешната страна, продължава строителството на няколко здания чисто нови като тази в София на 18-ти ще създадем първата копка “, съобщи той.

По отношение на заплащането. „ Да, аз също считам, че заплащането не е съответно на техния труд, заслужават по-високо възнаграждение “, безапелационен бе Николов. Той уточни, че не зависи от него да кажа от по кое време незабавно, със задна дата или пък от 1 януари, само че изрично: „ Ние считаме, че би трябвало да получат по-достойно възнаграждение “, съобщи Николов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР