За 4 години президентът Радев наложи вето 30 пъти и

...
За 4 години президентът Радев наложи вето 30 пъти и
Коментари Харесай

Караянчева насоли Радев: Това е спорт за заяждане

За 4 години президентът Радев наложи несъгласие 30 пъти и трансформира този сериозен инструмент от пълномощията на институцията в спорт за заяждане. Това написа в профила си във Фейсубк депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

" Днес обаче превъртя стрелките, с цел да подпише среднощното недоносче, наречено „ Изборен кодекс “. Клетият плод на стахановския напред е цялостен с толкоз недомислици, че на сутринта на Разпети петък много от създателите му се разсъниха с пост-революционен махмурлук.

Ако така наречен кодекс беше транспортен съд, пробойните в него щяха да го потопят още при стартирането му в морето. В съответния случай най-вероятно ще доведат до безпорядък и допустимо анулиране на изборите. Нито един от недъзите на досегашния кодекс не беше поправен, само че за сметка на това каквото можеше, се обърка в допълнение. И на 30. 04 този закон бе обнародван с утрешна дата ", добави ръководителят на 44-ото Народно заседание.

" Най-смайващото е, че доста от признатите промени не облагодетелстват нито една от гласувалите ги партии. Ярък образец – наложителното навсякъде гласоподаване с машини. На изборите, извършени преди по-малко от месец, две трети от българските жители обявиха посредством избора си на метод за гласоподаване, че избират хартиени бюлетини.

Парламентът нощес реши, че ще се отнесе към тях като към злоядо дете и ще им натика машинното гласоподаване в гърлата, без значение дали желаят, или не. Насилствено се лишава един добит и отработен през десетилетията табиет на гласоподавателя ", уточни още тя.

" Разбира се, този парадокс надалеч не е нито единственият, нито най-значимият от недъзите на новия кодекс. Цялата история на разискването, приемането му, подписването от президента и обнародването му е гердан от гафове.

Защо трябваше да се разгласява през днешния ден с утрешна дата? Какво щеше да изгуби от „ революционния си жар “, в случай че беше оповестен на следващия ден, 1 май, както е датиран документът? Никой ли към този момент не се интересува от обикновеното съблюдаване на законите? ", написа още тя.

„ Ако сте от малцината помазани, които могат да живеят във вътрешна емиграция и да не се вълнуват от ставащото, напряко взимайте пуканките и се забавлявайте. Ако сте от голямото болшинство, което има потребност и интерес от ред, непоклатимост и законност… Май не ни чакат положителни времена ", с тези думи приключва постът на Караянчева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР