За 380 деца не се намери място в яслените групи

...
За 380 деца не се намери място в яслените групи
Коментари Харесай

380 деца останаха неприети в детски ясли в Пловдив

За 380 деца не се откри място в яслените групи в Пловдив в първото за тази календарна година настоящо класиране в заведенията за най-малките.

В него участваха общо 585 деца за 151 места в ясли и детски градини, от които са класирани единствено 53 хлапета.

Най-много отвън описите има в яслена възраст - 380 неприети от 405 кандидатствали  за едвам 25 вакантни места.

В детските градини в първа група не са класирани 51 от 65-те кандидатствали 3-годишни деца. Местата бяха 39, устроени са 14 малчугани. Във втора група неприетите са 61 - при 67 кандидатствали за 30 места в описите на класираните са единствено 6. В трета група са признати единствено 5, а аплайваха 38 за 34 позиции. В четвърта група искащите бяха 10, местата 23, признати са 3, а отвън листите остават 7.

Следващото настоящо класиране е на 14 февруари. Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 1 февруари в това число.

Препоръката към родителите е да се преценяват с оповестените свободни места при подаване на заявки за кандидатстване, с цел да усилят шанса си за банкет. В уеб страницата на Община Пловдив за централизирания електронен банкет към секцията със свободните места по възрастови групи във всяка детска градина и детска ясла с оповестени свободни места има настояща информация за броя на подалите заявки за присъединяване в съответното класиране. По тази информация (за броя на подадените заявки по брой точки и номер на желание) родителите могат да създадат преценка за участващите в класирането.

До 12 април ще бъдат оповестени свободните места за първото главно класиране ) на родените през 2020 година деца – за новите първи възрастови групи за образователната 2023/2024 година.  След тази дата ще започва подаването на заявки за кандидатстване за него. Важно е уточнението за всички родители, кандидатстващи за банкет на децата им, че данните в подадените заявки следва да са настоящи към крайния период за подаването им за всяко от класиранията.

Първото класиране ще е ясно на 11 май.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР