За 34 минути, в последния си пленарен ден за тази

...
За 34 минути, в последния си пленарен ден за тази
Коментари Харесай

Мораториумът за нови лекарства падна

За 34 минути, в последния си пленарен ден за тази година, депутатите анулираха мораториума върху новите медикаменти за хора, страдащи от тежки и редки заболявания.

Управляващи и съпротива си благодариха взаимно, че са стигнали до консенсус. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заключи обстановката с три думи: " правдивост, ред и урок - по какъв начин не би трябвало политиците да постъпват различен път ", означи Нова тв. 

Законопроектът беше импортиран от Цветан Цветанов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Албена Найденова и Волен Сидеров на 20.12.2017 година Той беше гласуван на първо и второ четене в днешното пленарно съвещание.

Мораториумът, който спря финансирането на новите медикаменти, бе доказан преди този момент два пъти – при приемането на бюджета на НЗОК и при гласуването на ветото на президента. Ден по-късно обаче министър председателят Бойко Борисов съобщи от Брюксел, че е подготвен да преразгледа мораториума за тези медикаменти, които се употребяват в Европейски Съюз. 

Последва изказване на Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ дават заден ход. След серия диалози водачът на депутатите от ГЕРБ разгласи, че ръководещите са подготвени да трансформират решението си. Постави и изискването, че прегласуването ще се състои, в случай че има цялостно единодушие на всички парламентарни групи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР