За 32-а година архитектурният резерват Арбанаси край Велико Търново организира

...
За 32-а година архитектурният резерват Арбанаси край Велико Търново организира
Коментари Харесай

Тодоровден в Арбанаси за 32-а година

За 32-а година архитектурният резерват Арбанаси край Велико Търново провежда церемониал на конете и празнува Тодоровден.

Площадът на село Арбанаси отесня от туристите пристигнали да видят конете и жокеите на клуба по конен спорт " Калоян " на Тодоровден.

Илия Тодоров е жокей от 40 години и споделя, че вниманието към коня е най-важното.

" За да постигнеш нещо, първо би трябвало да дадеш вниманието на коня, след това към този момент той да ти дава неговото внимание. "

За 20-а година конният клуб в Арбанаси е сложен държавен отличник. В конната база се отглеждат 60 коня, като 40 от тях са спортни.

Държавата не е изключително благосклонна към конния спорт, само че се съумяваме, разяснява Марин Хаджиев от управлението на клуба с 23-ма жокеи.

" Трудничко е. Малка е  поддръжката на страната, с помощта на спонсори гледаме да съумяваме. "

От 1990 година Тодоровден в Арбанаси е празник на целия район, на празника почитаме и нашите състезатели, показа кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.

" Едновременно с празника, отчитаме и триумфите на клуба. Последното, което направиха, е, че има затрупан манеж 50 на 20 метра. "

Традиционно на празника жури избира най-гиздавия кон. Тази година от 20-те участници в конкуренцията победител е най-младата жокейка 11-годишната Илина Друмешка с нейния кон Немо

" Аз се привлякох към конете, тъй като са доста умни и красиви животни. Разбрах, че би трябвало да спортувам с тях и да ги обикна още повече. Пожелавам си с него да печелим доста надпревари и да стигнем огромни върхове. Той ще бъде огромен първенец. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР