За 31-ва поредна година гр. Варна посреща преподавателите по китара

...
За 31-ва поредна година гр. Варна посреща преподавателите по китара
Коментари Харесай

Варна посреща музикалния фестивал Дни на класическата китара

За 31-ва поредна година гр. Варна посреща преподавателите по китара и техните ученици от цяла България на обичайния музикален фестивал " Дни на класическата китара “. През 2018 година събитието се посвещава на 40-годишнината от основаването на компетентност " Класическа китара “ в Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “- Варна. Фестивалът е проведен от Сдружение " Приятели на класическата китара “ - Варна с партньорството на НУИ " Добри Христов “ - Варна, Музикален център " КАНЕВ “  и БНР - Радио Варна.

По традиция в дните на фестивала по време на вечерните концерти уредниците обезпечават на варненската аудитория опцията да се срещне с творчеството на професионални китаристи от България и чужбина.

Тази година концертната стратегия ще бъде открита на 23 март (петък) от Китарен отбор " GuitArte “ към НУИ " Добри Христов " с началник Марин Цачев. В концерта ще вземат участие познатият и обичан от феновете на класическата китара във Варна Боян Дойчев и младата вяра Свилен Войчев - ученик на  НУИ " Добри Христов " – Варна.

Концертът на 24 март (събота) ще стартира с осъществявания на Китарен отбор " CHITARRA CAMERATA “ към НУМТИ " Добрин Петков “ с началник доктор Милена Вълчева. Рецитали ще изнесат Никлас Йохансен (Дания) – лауреат на Голямата премия за 2017 година от интернационалния китарен фестивал в гр. Плевен и Филипос Манолудис (Гърция) - притежател на Първа премия от Международен фестивал на китарата Плевен.

Във финалната вечер, 25 март (неделя) ще се състои гала-концертът на най-хубавите участници от китарните школи от гр. Варна и страната, а фестивалът ще бъде закрит с осъществяванията на Китарно трио Мертин Юсню, Иван Бояджиев, Станислав Стаматов, с началник Нели Недева – носители на Наградата на БНР - Радио Варна за 2017 година

Организаторите имат удоволствието да поканят на вечерните концерти всички жители и посетители на гр. Варна, които обичат хубавата музика.

Концертите ще се проведат в Аулата на Икономически университет – гр. Варна от 18,30 ч. Билети за тях могат да бъдат купени от касата на Фестивалния и конгресен център и на място във фоайето на залата преди концертите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР