За 300 хил. лева годишно фирма от кръга на Гинка

...
За 300 хил. лева годишно фирма от кръга на Гинка
Коментари Харесай

За 300 000 лв. Пазарджик дава на Гинка паркинг, от който е печелил 530 000

За 300 хиляди лв. годишно компания от кръга на Гинка Върбакова е получила паркинги от " Синя зона " в Пазарджик. Досега общината е имала годишни доходи от тази зона в размер на около 530 хил. лв..

За това алармира Румен Петков от АБВ, като изясни, че така общината подхваща целенасочени дейности да понижава приходите си. За това, че компания от кръга на Гинка и Славчо Върбакови получи синята зона в града се разбра при започване на март. 

Той посочи още, че в момента община Пазарджик дава към 3500 пропуща за прилагане на въпросната " Синя зона ". Според Петков обаче броя на тези пропуски ще бъде понижена на половина. От АБВ сигнализират, че това ще натовари бюджетите на институциите, които ги употребяват и ще усили още повече приходите на компанията концесионер на " Синята зона ". 

Още спомагателни средства, от които финансово закъсалата община, на процедура непринудено, се отхвърля в интерес на новия частен притежател – компания, обвързвана с Върбакова, изяснява Петков.

Румен Петков сподели още, че вероятно Пазарджик ще е първият регионален център в страната, който ще има частна " Синя зона ".

От АБВ подчертават, че в това време общинският съвет в града се приготвя да изтегли нов следващ заем от 2 милиона лв..

" Тегли се следващия заем от страна на община Пазарджик с претекст, че с него ще се погаси отчасти заплащане, което общината дължи на Регионална инспекция за опазване на околната среда, като неплатени такси, свързани с обработката на битови боклуци. Община Пазарджик не е покривала тези такси от години, а по закон е написано, че част от тях би трябвало да се покриват с налозите, които всички хора тук заплащат. В резултат насъбраните отговорности са стигнали колосалната сума от 7.5 милиона лв. ", уточни Атанас Шопов от АБВ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР