За 30-и пореден ден недоволни граждани излизат на протест в

...
За 30-и пореден ден недоволни граждани излизат на протест в
Коментари Харесай

30-и ден на протести: Румен Радев отново е сред гражданите

За 30-и следващ ден недоволни жители излизат на митинг в София и страната с претенции за оставката на държавното управление, основния прокурор Иван Гешев, въвеждане на отдалечено и машинно гласоподаване и привикване на Велико национално заседание.

Сборният пункт на стачкуващите в столицата довечера е Министерският съвет. Част от тях пресичат неведнъж пешеходната пътека при Българската национална банка, с което блокират придвижването на транспортни средства. По информация на bTV към 18:20 ч. на бул. „ Цар Освободител “ е видян мъж с бухалка, който след предизвестие е бил отведен в столичното районно ръководство, където е открита самоличността му.

В минутите преди 19:00 ч. Румен Радев още веднъж излезе сред гражданите, събрали се към постройката на Президенството, където беседва с част от тях. „ Аз няма от какво да се опасявам. Какво да ме тормози? Какво ще стане тази вечер Най-важното е да няма полицейско принуждение. Надявам се, че държавното управление няма дас е компрометира и да се превърнем в полицейска страна “, разяснява той за БНР.

Към момента във Варна няма блокади, хората се събират покрай постройката на общината. Палатковият лагер е изместен, а към мястото, на което се намираше до ранните часове на днешния ден, е построена жива верига от служители на реда.

По централната улица на Пловдив минават протестиращите довечера. Крайната точка на шествието е Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

Палатковият лагер в Стара Загора е разрушен, по-рано през днешния ден част от недоволните жители са взели участие в автошествие по детелината на автомагистрала „ Тракия “ в региона на града.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР