За 30 години Европейският съд по правата на човека е

...
За 30 години Европейският съд по правата на човека е
Коментари Харесай

Юрист: Страната ни е системен нарушител на Европейската конвенция за правата на човека

За 30 години Европейският съд по правата на индивида е произнесъл близо 1500 решения против България, над 700 от тях са неоправдателни. За този интервал от време страната е платила солидна сума пари, поради това, че не са взети никакви ограничения.

Статистиката демонстрира, че имаме забележителен брой осъждания за нарушавания на разнообразни разпоредби на конвенцията. Това съобщи в предаването „ Директно “ по телевизия Bulgaria ON AIR доцент Христо Христев, началник на магистърска стратегия „ Право на Европейския съюз “ в Юридическия факултет на Софийския университет.

По думите му, аргументите за тези нарушавания, не са свързани толкоз с използването на хода на Европейската спогодба за правата на индивида, а по-скоро с това какъв брой действа у нас използването на уредбата за отбрана на главните права и механизма на тяхната отбрана.

Конвенцията не се ползва директно пред българските органи и в частност пред българските съдилища, е мнението на специалисти в региона, съобщи Христев.

Специалистът означи, че България е част от неподходяща статистика във връзка с осъществяването на решенията на Европейския съд по правата на индивида.

Той съобщи, че системата ни е систематичен извършител на Конвенцията и е налице висока степен на невалидност при използването на ефикасната интернационалната и европейската уредба, с която сами сме се обвързали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР