За 3-ти юли е насрочено областно събрание на ГЕРБ в

...
За 3-ти юли е насрочено областно събрание на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Предизборните спектакли в Пиринско започват! Мобилизация на ГЕРБ! С областно събрание в Сандански дават старт на номинациите за кметове по места

За 3-ти юли е планувано регионално заседание на ГЕРБ в Пиринско, след което стартират номинационните събрания на партийните структури по места, на които ще бъдат издигнати кандидатури за присъединяване в кметските избори на приближаващата есен. Събранието ще се организира в Сандански, където ще бъде сложено и началото на дейната предизборна работа на партията.

Много са мераклиите за кметски постове по места, само че последната дума, обичайно в ГЕРБ има централното им ръководство- изпълнителната комисия и водачът на партията Бойко Борисов, където ще бъдат изпратени всички направени номинации за кметове. Събранията би трябвало да бъдат извършени в къси периоди, с цел да стартира същинската работа по одобряване на претендентите, споделиха за Struma. com партийни деятели.

Има известни вътрешнопартийни несъгласия, които се чака да се изгладят на идното регионално заседание, с цел да успее ГЕРБ да влезе мощно стимулирана и обединенав предизборната акция пред септември. Двама са сигурните претенденти за кметове, които ГЕРБ ще издигне и това са Димитър Бръчков от Петрич и някогашният народен представител Александър Мацурев от Банско.

Казват, че структурите на ГЕРБ в Петрич и Банско ще се обединят към техните кандидатури, въпреки че сега към имената им се въртят какви ли не интриги, целящи дестабилизиране на партийните структури в двата града.

От месеци се приказва, че в Петрич ГЕРБ щели да повдигнат за кмет ексдепутата Георги Динев, може би поради обстоятелството, че в последно време Георги Динев гравитира редовно към регионалното управление и показва близки връзки с регионалния водач, евродепутатът Андрей Новаков, чиято дума тежи пред Изпълнителната комисия и партийния водач Борисов. Спекулациите по тематиката " Динев- Бръчков " потеглиха след парламентарните избори, на които Бръчков, като общински водач на ГЕРБ Петрич, предложи, вместо Динев, за кандидат-депутат Костадин Стойков.

Още тогава злонамерени твърдяха, че ГЕРБ Петрич ще изгори с тази кандидатура, само че ГЕРБ, отпред с Бръчков, осъществя най-добрияси избирателен резултати през годините, и най-хубавия резултат в района с претендент за народен представител К. Стойков. Стойков към този момент е одобрено име освен в града, само че и в Народното събрание и няма никакво подозрение, че изборът на Бръчков се оказа повече от верен.

Костадин Стойков бързо се хареса на съгражданите си, работи интензивно и е покрай гласоподавателите си, това е оценката, която чуваме за него от жителите на града. Разбира се, паралелно със Стойков имаше гербери, които предложиха и Георги Динев за кандидат-депутат, само че за жалост резултатът му бе пагубен, едвам 50-60 гласа.

Днес името на Динев още веднъж е настоящо. Този път като претендент за кмет, който сякаш ГЕРБ щели да повдигнат. От върховете на ръководството на ГЕРБ досега отхвърлят изрично тези клюки, намирайки ги за безпочвени, популяризирани от враговете на партията, които целят дестабилизирането и. ГЕРБ няма да рискува изборите в Петрич, при изискване, че имат кмет, който печели безапелационно 6 пъти, който държи структурата крепко и трансформира града в бастион на ГЕРБ.

Освен това с това, което направи със Стойков, че наложи за малко, само че извънредно сполучливо, ново лице в локалната политика, Бръчков сподели, че не е лесна хапка за преглъщане, политически зрял състезател, който мъчно може да бъде прегазен. Затова нашата прогноза е, че и този път, за следващ път, ГЕРБ Петрич ще заложи на Димитър Бръчков, с цел да си подсигурява добър избирателен резутат и кмет.

В Петрич от години Бръчков съумява да се оправя с съперниците на ГЕРБ и враговете си, нотази година изборите в града няма да са никаклесни, защото с изключение на партиите, които са се нахъсали да завземат кметския трон, се появиха и нови играчи, изпълзели от предишното, с големи стопански ползи, които не се стопират пред нищо, с цел да се домогнат до властта в южния град. Ражда се ново обединяване антигерби Бръчков, което от в този момент стартира предизборната си борба. Като пълководец на новото обединяване се спряга името на някогашен митничар, прочут на петричани от години.

Въпреки експанзията контра Бръчковобаче, изразяваща се в непрекъснати доноси и инициирани институционални инспекции на работата на кметския екип, с " претоплени манжди " и неведнъж проверявани сигнали,, считаме, че с архаичните си способи, надалеч от политиката и личен хейт, който е отвън всевъзможни правила, няма да съумеят да катурнат най-успешния герберски кмет в Пиринско. Времето на сходен метод на правене на политика отмина.

В Сандански структурата на ГЕРБ се сплотява към кандидатурата на водача им Стоян Стоев. Стоев от ден на ден се постанова като сполучлив лидер в Сандански, който хората припознават. Характерно за него е, че успявас взаимни отстъпки, доброжелателен звук и образован политически метод да поддържа престижа на партията, като първа политическа мощ, и да печели благосклонностите на съгражданите си, с неуморната си работа и спазени обещания. Опитаха се политически лаици и лица, инцидентно попаднали в политиката, да основат интриги и да стабилизират итази конструкция на ГЕРБ, изключително по време на акцията за избор на депутати, само че Борисов в точния момент отрязамерацитеим и сложи вътрешнопартийните врагове на мястото им. Затова не чакаме изненади към номинациите за кмет в Сандански. Кандидатът за кмет на Сандански, чието име ще бъде изпратено в централата за утвърждение еСтоян Стоев.
В Банско някогашният народен представител Александър Мацурев, който направи добър резултат на последните парламентарни избориизбори се чака да е претендентът на ГЕРБ в курортния град, Неговото име се спряга от месеци, а съгласно наши източници, би било признато от ИК на ГЕРБ. И в структурата на Банско има съществени интриги, някои не харесват Мацурев и по тази причина евентуално ще има идруги оферти, които да бъдат изпратени по върховете на ГЕРБ. Как обаче останалите претенденти ще подсигуряват изборния триумф е неразбираемо. Засега кандидатурата на Мацурев за кмет на Банско от Политическа партия ГЕРБ, е най-сигурна, а дали ще има други номиниранище забележим.
В Разлог също се обрисува забавна борба. Тук в борбата за кмет от ГЕРБ ще се включи настоящия краткотрайно изпълняващ длъжността Венцислав Гърменов, който ще е сигурна номинация на идното заседание. Той смени на поста управлявалияняколко мандата Красимир Герчев, който беше отстраненот поста поради открит спор на ползи. Наказанието на Герчев обаче ще изтече до кметските избори през есента, по тази причина тук се заформя забавна конспирация. Ще се впусне ли още веднъж екскметът в борбата за ръководство на града и какви са му възможностите за победа, Гърменов показва забележителна интензивност във времето, в което е отпред на общината и би трябвало са се признае, че работи добре, успявайки да увлича от ден на ден и повече симпатизанти. Не би трябвало да се подценява и обстоятелството, че в случай че Герчев реши да се включи в кметската конкуренция, то той е сериозна вътрешнопартийна конкуренция, поради обстоятелството, че умее да печели избори и го едоказал гонеколкократно. Според наша информацияв Разлог има направено социологическо изследване за това, кой от герберитестои най-добре измежду съгражданите му, което ще бъде показано пред ИК, преди да вземат решение какъв да е претендентът на Политическа партия ГЕРБ за кмет в Разлог.
В Благоевград държанието на ГЕРБ обичайно е най-интересно. Тук структурата не съумя да се сплоти макар напъните на водача Борисов, регионалното управление и общинско ръководствоивсякакви заявления за единодушие и единодушие. Разколът в В ГЕРБ Благоевград е реалност, водачите са доста, а самочувствието на провъзгласили се за авторитетни партийни функционери надвишава рамките на естественото и граничи със смехотворното.

Временният водач Д. Савеклиева, сменила на поста общинския водач Росица Димитрова, прави опити да накара герберите в регионалния център да работят като едно цяло, само че раздорите тук не стихват и дейностите им са сложни за прогнозиране и разбор. Невъзможно е да анализираш хаоса от спорни политики, създавани от псевдополитици, активиращи се единствено по време на избори., без ввсякакъвсъществен принос в работата на партията. В момента алтернативата е: Ще поддържа ли ГЕРБ кмета на Благоевград Илко Стоянов, който ще излезе на избори като самостоятелен, или ще издигне лична кандидатура.

Бойко Борисов при 2 от визитите си в регионалния град, след години, в които афектиран не стъпваше в Благоевград, даде ясенсигнал на ГЕРБ какви би трябвало да са дейностите им, а точно да се ориентират към поддръжка на настоящия кмет. Така се даде подтик на мълвата, че ГЕРБ ще поддържат Илко Стоянов и няма да издигат лична кандидатура. Това се твърдеше до неотдавна.

Напоследък обачес приближаването на изборите, избуяхаотново споровете, свадите и несъгласията към изборното държание на ГЕРБ в Благоевград. Част от герберите са безапелационни, че няма да поддържат никого, а ще повдигнат лична кандидатура.

Заговори се, чекрайно досадни доносници от ГЕРБ Благоевград, вършат непрекъснати совалки до централата на партиятаи сервират изкривена информация за обстановката в локалната конструкция, с което още веднъж ще отвратят Борисов от града, на който даде доста в качествотоси на министър председател, и в който се върна със напън, поради хилядитеси симпатизанти и членове, само че не и поради интригантите, клеветниците и скандалджиитекоито през годинитесе вършат на фактори в партията в регионалния град и поради, които ГЕРБ Благоевград не е това, което беше.

Много излагация, доста дивотия и политическа незрялост белязаха дейностите на някои гербери в регионалния град, отвращавайки освен Борисов, само че и хиляди симпазанти, запазили пристрастието си към партията единствено и само поради нейния водач, Бойко Борисов.

Структурата в Благоевград е трудноуправляема и прогнозируема, по тази причина е не можем изрично да твърдим какво ще се случи. Дали ГЕРБ ще поддържа самостоятелния претендент Илко Стоянов или ще издигне лична кандидатура, това е въпросът, който няма отговор.

На събранието чакаме разпри, кавги и голям брой номинации, а какво ще реши Изпълнителната комисия и дали ще бъде даден следващия урок на локалната конструкция ще проследим. Очаквайте още по -темата с номинационните събрания и претендентите за кметове от ГЕРБ по другите селища в областтав идващите броеве на Struma. com

Петя Колева


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР