За 3 дни 112 адреса на възрастни хора са обслужени

...
За 3 дни 112 адреса на възрастни хора са обслужени
Коментари Харесай

Фандъкова: Вече има измами под прикритието на Социален патронаж

За 3 дни 112 адреса на възрастни хора са обслужени от чиновници на " Социалния патронаж ", които обикалят по места и оказват помощ. Вече обаче има сигнали за далавера. " Искам да подчертая за всички, Столична община не събира дарения, не събира средства. Всеки който се обади с такава информация, да се приема като нарушител и да се подава на 112 като сигнал до полицията. " Това разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия. Затова сме и доста деликатни със стотиците сигнали за доброволци, които получаваме, акцентира тя.
От през вчерашния ден работи програмата за помощ на хора в карантина. Били са прозвънени 160 семейства в София, никой не е поискал помощ за момента, само че общината е подготвена да пазари и доставя с медикаменти при нужда, сподели Фандъкова. Оказа се, че хората са готови.
Прави усещане, че хората се дисциплинираха. Вече няма скупчване на хора и разхождащи се умерено из столицата. Те пътуват единствено при последна потребност. Призовавам всички да не престават да извършват прецизно рекомендациите на лекарите и националния щаб, сподели тя.
Вчера е имало скупчване в парковете поради хубавото време, само че благодарение на полицията това се е било спряно. НАй-важна е дисциплината, изключително на хората в карнатина, акцентира кмета.
София не наподобява на себе си, улиците стават все по-пусти
" Около 1/3 са намалели пътуващите в метрото, до момента в който в нормални дни преди този момент към 340 000 души на ден пътуваха в метрото. Във вчерашния ден са под 100 000, чакаме това понижение да продължи, като несъмнено, това беше и задачата. ", сподели Йорданка Фандъкова. По думите й обаче все още не се постанова затваряне на метрото. " Все отново София е доста огромен град, има хора, които работят и би трябвало да работят. "
Усилията на общината не престават в посока да понижи скупчването на хора в градския превоз и обвързваното с това освобождение на синята и зелена зона в столицата даде резултат, акцентира тя.
Дезинфекцията продължава на всички места в града, в превоза и по публични места, разгласи кмета.
Актуална информация за разпространяването на ковид
КЗП: Не отменяйте, а отлагайте плануваните почивки
Бременност, раждане и ковид, какво би трябвало да знаете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР