За 24 училища в страната първият учебен ден започва по-различно.

...
За 24 училища в страната първият учебен ден започва по-различно.
Коментари Харесай

Зам.-кметът Темелков за новата учебна година: Над 95% от образователната структура в Пловдив ще бъде ремонтирана

За 24 учебни заведения в страната първият образователен ден стартира по-различно. Над 1300 възпитаници в Пловдив са разпределени в други образователни заведения поради поправки в техните.

В основно учебно заведение „ Екзарх Антин I ” учат 552 деца, само че през днешния ден те не прекрачват прага на учебното заведение, защото то се ремонтира главно.

„ Първият образователен ден ще стартира с празненство на друго място, само че това не ни тормози, тъй като въпреки всичко се прави нещо хубаво за учебното заведение и децата ще се върнат на напълно ново място, което ще бъде прелестно. Като родители би трябвало да вършим толеранси и да бъдем съпричастни “, споделя пред БТВ Иванка Куманова.

Детето на Константин Мурадов е разпределено във допустимо най-близкото учебно заведение и не се постанова да пътува до различен квартал.

„ Не виждам никакъв проблем. Този салон и този ремонт се чакат от години, тъй че няма проблем “, споделя той.

„ Ремонтните действия изрично не повлияват на образователния развой, имаме задоволително стимулирани и изобретателни експерти, подкрепящи и разбиращи ни родители, тъй че всички учебни общности сме обединени към това да превърнем просветителната среда в в действителност съвременна, привлекателна и вдъхновяваща за нашите деца “, показва шефът на учебното заведение Катерина Василева.

Ремонтът ще завърши най-вероятно до 20 дни, декларира зам.-кметът по образованието, бизнес развиването и дигитализацията Владимир Темелков.

„ Това е с към 6 месеца предварително от крайния период. Следва към една седмица да си върнем оборудването на учебното заведение и децата да се приберат във втория си дом. Изпълнителят работи доста добре, удовлетворени сме “, добавя той.

По думите му за учениците, чиито учебни заведения се ремонтират, са открити оптимални разновидности, а в бъдеще ще бъдат издигнати още три нови учебни заведения.

„ Над 95% от просветителната конструкция в Пловдив ще бъде ремонтирана и ще бъде чисто нова в най-скоро време. Говорим за съществени поправки – постройката на недодялан градеж и започване изначало. Всичко става чисто ново от първия до последния кабел “, показва той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР