За 24 месеца – толкова време един български политик, макар

...
За 24 месеца – толкова време един български политик, макар
Коментари Харесай

Въпрос за милиони! Как се издържат Христо Иванов-Пинокио и “Да, България”?

За 24 месеца – толкоз време един български политик, въпреки и провалил се, е без приходи. Поне не и документирани.  Колкото и да са благосклонни, няма гласоподаватели, които да простят един партиен водач, до момента в който се бори за тяхната поддръжка, да ги прави на простаци. Точно това се пробва да стори – ГМО-политикът Христо Иванов - “Пинокио ”.  Декември 2015 година той напусна министерското кресло, което му осигуряваше легални приходи. Какво е работил по-късно? Няма информация. Известно е, че не се е върнал в грантовия Български институт за правни начинания, чийто шеф беше доникъде на 2014 година Тогава се разбра, че БИПИ в действителност е с нередовни доклади. Разбра се, че въпреки да го играе “борец” за правосъдна промяна, Христо Иванов даже не може да е юрист, тъй като не си е плащал адвокатските такси.

Декември 2016 година Христо Иванов започва нов бизнес. Стана политик. По документи, обаче, той не получава заплата на новото си занятие. Точно преди година, ГМО-партията на Пинокио гръмко промотираше, че се устоя от дарения. Беше открита и специфична банкова сметка на името на новия партиец. Ако се има вяра на информацията на “Да(Й), България” събраните средства са над 150 000 лева Отчетът на Христо Иванов демонстрира, че за интервала 20 декември 2016 година – 31 май 2017 година разноските за трудови хонорари, осигуровки и командировки са “0” (нула) лв.. Следващ доклад на “Да(Й), България” няма.


Христо Иванов театралничи с яке, чиято цена е над минималната работна заплата, съгласно сезонните понижения

От формалните данни на провалилото се на предварителните парламентарни избори на 26 март 2017 година политическо ГМО, подадени в Сметната палата, излиза наяве, че предизборната акция на “Да(Й), България” е коствала 263 455 лева И тъй като структурата на предизборните дарения изисква тяхното обявяване, още тогава се разбра, че спонсори на партията са били нейните провалили се претенденти за депутати и най-много чиновници, работещи или свързани с олигарха Иво Прокопиев и кръга “Капитал”. Сред донорите на “Да(Й), България” излезе името и на брачната половинка на различен олигарх – Огнян Донев, който след това си ги взе назад. Дарените 5000 лева бяха отишли за реклама в поръчковия уебсайт на Донев – “Клуб Зет”.

Какво излиза наяве от сметките и докладите, направени не от данъчна проверка, а от “Да(Й), България”? Става ясно, че работещите в лъскавия офис на ГМО-то на бул. “Драган Цанков” живеят на фотосинтеза. Нищо, че единствено едно кафе, което Христо Иванов избира да пие, коства от 5 лева нагоре. А с “дясната му ръка” Антоанета Цонева (Кака Цона) и Надето Йорданова през ден-два обядват в италианска пицария на пл. “Журналист”, където цената на една пица стартира от 12 лева, салатите са по 10 лева, а чаша вода е 2 лева Без оповестени обществено приходи, Христо Иванов показва порядъчен жанр на живот. Зимното му яке, с която миткосва по софийските кьошета, коства най-малко колкото една минимална работна заплата. И това въобще не са най-големите разноски на играещия го “сиромахомил” Пинокио. Иванов има две дребни деца, изискващи съществени месечни разноски за покриване на най-елементарните потребности.

Данъчната декларация на Христо Иванов от 2014 година

Разбира се, за всичко дотук номиналният партиен водач има съвършеното оправдание. Жена му – Йорданка има съществени приходи, най-малкото, тъй като е чиновник на Европейската комисия в Брюксел. Още през 2014 година се разбра, че до момента в който Йорданка Стефанова Иванова е заявила спестявания в размер на 75 280 евро един път, повторно още 62 000 евро, а и още 2725 и 1143 лева или общо 272 363 лева, то Иванов е икономисал едвам 2900 лева Излиза, че Христо Иванов е мъж на жена си. Човек да не се разведе с такава брачна половинка, която постоянно може да оправдае съществуванието ти, тъй като не върви да кажеш, че си политик, тъй като нямаш друга специалност и в действителност си незает. От години хората чакат от политиците да са съумели в живота персони, положителни работодатели, потвърдили се експерти, уважавани експерти. Не, че това постоянно е по този начин, само че тези образци са прекомерно надалеч за проваления Пинокио.


Спестяванията на фамилията на Йорданка и Христо Иванови

Какво да очакваш от политик, който няма работа и друго не може да прави, с изключение на да политиканства. Такива са и от обкръжението му – „ професионални “ протестъри, които с изключение на да викат на жълтите павета, нямат друга работа.
Въпросът е кой обезпечава приличния живот на същите тези по специалност „ лентяи “ и по какъв начин продължава да действа и да се устоя “Да(Й), България”?

Отдавна подправената мантра за даренията от “случайни” жители се изпари, а единствено разноските за наем на офиса месечно са от порядъка на най-малко 2000 – 3000 лева Партиен водач – без приходи, ГМО-партия без дотация? Ако приемем, че Йорданка дава парите си от Европейската комисия за прехрана на децата, заплаща сметките у дома, пазари, пък и дава “жълти стотинки” на Иванов да го играе партиен водач и да хапва с Антоанета Цонева и с доста близката му Надежда Йорданова, в ресторант “Форно Чиполини”, то ясно за какъв “успешен” претендент за гласовете на гласоподавателите политик иде тирада. Кой дава парите за офиса на “Да(Й), България” и за тружениците там, които са към десетима. Или просто с грантове, които официално се отпускат за една активност на десетките НПО-та, незаконно и в нарушаване на разпоредбите за прехрана на политическите партии, се финансира проваленото ГМО и то под масата защото публично пари няма?

Отчетът на “Да(Й), България” разкрива, че в партията не заплащат заплати и осигуровки, а живеят на фотосинтеза

Тези персони или мислят българите за наивници или просто им се подиграват, до момента в който се слагат над данъчното законодателство. Освен, че се движи “по тънката алена линия” на закона, а с огромна доза на възможност и я минават, провалената тайфа от “Да(Й), България” не стопира да нападна държавните институции, с ясната цел – предварителна защита против инспекции. “Един тип, в случай че на следващия ден бъдем тествани, ще е тъй като сме атакували прокуратура, Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, КОНПИ и така нататък “, надменно ни внушават ГМО-марионетките.

Крайно време е страната да покаже същинското лице на подправените герои, а лабораторните инженери да схванат, че от дълго време сиромахомилството не е на мода, тъй като наивниците просто свършиха. И до момента в който българите работят крепко, с цел да устоят своите фамилии, Христо Иванов и шепата му политически съратници първокласно фотосинтезират. Това е очевидно някаква нова форма на политически живот.

След като използва Юрий Тавание от представителството на Европейската комисия за прокарването на куп доноси против България, Христо Иванов към този момент не харесва политиката на Жан-Клод Юнкер, нищо, че живее на гърба на европейските данъкоплатци, които заплащат заплатата на брачната половинка му

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР