За 23-ти пореден ден майките на деца с увреждания излязоха

...
За 23-ти пореден ден майките на деца с увреждания излязоха
Коментари Харесай

Протести в страната срещу цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

За 23-ти следващ ден майките на деца с увреждания излязоха на митинг пред постройката на Министерския съвет, заяви БНР.

За малко протестиращите, които се включиха към митинга на майките, блокираха булевардите " Тодор Александров " и " Мария Луйза " и се върнаха пред постройката на някогашния партиен дом, осведоми Нова телевизия. Майките не толерират експанзията, обявиха те във връзка пуснатата през вчерашния ден димка по време на техния кротичък митинг.
В началото на митинга уредниците от самодейността " Системата ни убива " още веднъж приканиха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов поради обидните му думи: " кресливи майки на сякаш заболели деца ". Майките обявиха, че не толерират мълчанието на Симеонов по тематиката толкоз дни.

" Когато в неделя тука бяха много повече хора, които твърдяха, че ще създадат гражданска война и всеки ден ще са тук. Къде сте, хора, не знам, само че гражданска война за един ден и за четири часа няма да стане. Благодаря ви, че още веднъж сте тук. Ние сме още веднъж с настояването за оставка на Валери Симеонов. Ние не толерираме неговото безмълвие, неговото стоене към момента в топлия и комфортен кабинет, откъдето ни се подиграва ", съобщи една от майките.

Припомняме, в петък - 19 октомври 2018 година, до момента в който в зала депутатите дебатираха по третия избор за съмнение към кабинета " Борисов-3 " от Българска социалистическа партия желаеха оставката на Валери Симеонов поради изявлението му към майките на деца с увреждания.

Думите на Валери Симеонов били: " Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ". Изказването е направено след съвещание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, във връзка Закона за хората с увреждания.

В понеделник, 22 октомври се състоя многочасов митинг под прозорците на Министерски съвет с искане за оставката му. Корнелия Нинова тогава съобщи, че в случай че Симеонов не подаде оставка, то цялото държавно управление би трябвало да си върви.

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на държавното управление за думите на Валери Симеонов още в петък.

Тогава и Симеонов се опита да изясни думите си в обществената мрежа Facebook. Също в мрежата Нинова сподели на Борисов: " Стига с този спектакъл ".

Президентът също разяснява изявлението на вицепремиера като съобщи, че безконтролната власт ражда цинизъм.

Симеонов се опита да изясни думите си в обществената мрежа Facebook. Също в мрежата Нинова сподели на Борисов: " Стига с този спектакъл ".

На 24 октомври след съвещание на Коалиционния съвет Валери Симеонов се извини за думите си.

И довечера в митинга на майките на деца с увреждания пред Министерски съвет се включиха и хора, които стачкуват против високите цени на горивата.

Протест на хора, които желаят по-ниски цени на горивата има в няколко разнообразни градове на страната.

След като в понеделник, 12 ноември част от протестиращите взеха решение да затворят пътя за Варна, през днешния ден 13 от водачите блокирали пътя с колите си, са глобени, осведоми bTV.

От Перник хората, които стачкуват против високите цени на горивата потеглиха на автошествие с коли се насочи към пътя за Даскалово, заяви Българска национална телевизия. Целта на протестиращите с коли против цените на бензина е да блокират придвижването. Очаква се към тях да се причислят хора от Радомир. Обстановката е спокойна, има полиция.

В Пловдив най-активно стачкуват майките на деца с увреждания. За 23-та вечер те желаеха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, заяви bTV.

В Бургас пред постройката на общината след края на работния ден се събраха най-вече фамилии с дребни деца. Те стачкуват против ниските приходи и стандарта на живот.

В Добрич също има кротичък митинга. Освен по-ниски цени на горивата хората там желаят и политики, които да доведат до по-достоен живот за всички.

В Силистра протестиращи затвориха централния градски бул. сутринта. Хората желаят по-висок витален стандарт. Сред протестиращите имаше и майки на деца с увреждания, които упорстват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

В центъра на Хасково по обед също се събраха десетки жители. Те се заканиха идващия път да затварят граници. Протестиращите се дистанцираха от всички партии и желаеха цялостна смяна на метода на ръководство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР