За 22-ри път в историята на Четирите шанци“ един и

...
За 22-ри път в историята на Четирите шанци“ един и
Коментари Харесай

Гранеруд с 2 от 2 на „Четирите шанци“

За 22-ри път в историята на „ Четирите шанци “ еднакъв играч печели първите две надпревари от влиятелното турне. Този път това стори норвежецът Халвор Егнер Гранеруд, който след триумфа си в Оберстдорф преди три дни през днешния ден завоюва и в Гармиш-Партенкирхен.
 Зографски не съумя да премине първия кръг в Гармиш Зографски не съумя да премине първия кръг в Гармиш
Гранеруд стигна до успеха със скокове от надлежно 140.0 и 142.0 метра, с които си заслужи общо 303.7 точки. Втори на 6.4 пункта зад норвежеца се класира представителят на Словения Анже Ланишек, който скочи надлежно 140.5 и 137.0 метра. Тройката в края на второто съревнование от веригата „ Четирите шанци “ затвори водачът в генералното класиране за Световната купа Давид Кубацки (Полша), който скочи респективно 136.0 и 138.5 метра и си заслужи 294.4 точки.

С успеха си през днешния ден Гранеруд усили своя задатък на върха в класирането за „ Четирите шанци “, където тъкмо в средата на турнето той води с общо 616.1 точки и преднина от 26.8 по отношение на Кубацки. Трети в нареждане е различен от поляците Пьотър Жила, който през днешния ден се класира шести с 277.0 точки. Неговото общо закъснение в борбата за „ Златния орел “ е 40.8 пункта.

След двете надпревари в Германия „ Четирите шанци “ се придвижват на австрийска земя, за конкуренциите в Инсбрук и Бишофсхофен. Първата от тях ще бъде в сряда, 4 януари, а квалификацията за нея ще се организира ден по-рано.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР