За 21-ва поредна година президентът отличава най-успешните млади учени в

...
За 21-ва поредна година президентът отличава най-успешните млади учени в
Коментари Харесай

Наградите „Джон Атанасов“: Физиката и изкуственият интелект във фокуса на носителя на приза

За 21-ва поредна година президентът отличава най-успешните млади учени в региона на компютърните науки с премията „ Джон Атанасов “.

Наука, квантови системи, изкуствен интелект - по този начин 34-годишният доктор Марин Буков вижда живота.

„ Занимавам се с проучване на квантови системи отвън равновесие. Никога не знаеш от кое място ще излезе края на проучването, което правиш и в какъв миг ще се окаже потребно за някого “, сподели Буков.

Призовете връчи президентът Румен Радев на тържествена гала

Той е ученик на Немската гимназия в столицата, приключва образованието си в чужбина, където през днешния ден И преподава.

„ Те простите неща не са забавни. Сложите неща са забавни тъкмо, тъй като са комплицирани, тъй като тези проблеми не могат елементарно да бъдат позволени. А мотивацията е, чиста проба любознание “, показа Буков.

„ Вие жънете триумф след триумф. Най-важното вие го вършиме с визията и настройката да променяте света към по-добро “, съобщи президентът Румен Радев.

„ Тази премия е едно огромно самопризнание. Не единствено за моята работа, а и за работата на всички мои научни сътрудници и най-много на студентите, с които работя “, безапелационен бе Буков.

Отличени за отдадеността си на науката са още възпитаници, техните преподаватели, вдъхновители и основатели на гении.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР