За 21-ва поредна година , най-голямата англоезична информационна агенция в

...
За 21-ва поредна година , най-голямата англоезична информационна агенция в
Коментари Харесай

Личност в Новините 2021: Димитър Димитров от Алтерко! Почетни посланици и специални награди: Мария Бакалова, Dronamics, Златните момичета, доц. Ангел Кунчев, д-р Аспарух Илиев

За 21-ва поредна година, най-голямата англоезична осведомителна организация в България, връчва премиите „ Личност в Новините “.

Българският предприемач Димитър Димитров от Алтерко е определен за притежател на премията в годишния конкурс „ Личност в Новините 2021 “. Екипът на беше безапелационен и единомислещ в този избор.

Наградите за „ Почетни Посланици “ получават Мария Бакалова, Свилен и Константин Рангелови от Dronamics, както и Българският отбор по художествена гимнастика. Специалната „ Награда за Принос “ получиха доцент Ангел Кунчев и доктор Аспарух Илиев.



Димитър Димитров – бизнесмен и притежател на българската IT компания „ Алтерко ” ( Allterco) е „ Личност в Н овините 2021 ” за невероятни те триумфи и листването на компанията на Франкфуртската фондова борса

Димитър Димитров е изпълнителен шеф на. Той има повече от 25 години професионален опит в региона на технологиите и телекомуникациите, Димитър Димитров е един от иноваторите в региона на „ Интернет на нещата “ (IoT) и тяхното приложение в системите за смарт дом (smart home) в България. През 2014 година той основава Алтерко, която се трансформира във водеща европейска IoT компания с съществена цел да улесни живота на актуалните хора. Със мощно наличие на европейския, американския и азиатския пазар, Алтерко бързо се трансформира в един от водещите международни производители с партньорска мрежа в над 100 страни.

Екипът на Алтерко слага напълно нова наклонност в системите за домашна автоматизация, GPS/GSM устройствата и продуктите за наблюдаване на здравето. Екипът се ангажира с създаването на новаторски IoT решения и артикули, фокусирани върху две съществени продуктови линии – интелигентни GPS устройства с марката MyKi и решения за домашна автоматизация с марката Shelly. От идея – до реализация и от дизайн – до хардуер, продуктите съчетават най-новите технологии с съвременен дизайн и комфортен за потребителя интерфейс.

Алтерко АД записва 51% растеж на консолидираните годишни доходи от продажби към четвъртото тримесечие на 2021 година Спрямо същия интервал на 2020 година В размер на 59,5 млн. лева, съгласно предварителните финансови резултати на консолидирана база. Повечето от тях – 55,9 млн. лева, идват от линията за домашна автоматизация Shelly, която регистрира 62% растеж по отношение на 2020 година На база предварителни вътрешни калкулации на компанията за миналата година. Тези резултати са показателни за компанията, защото идват на фона на световната пандемична рецесия и след регистрирания огромен дефицит на доставки на чипове в международен мащаб. В този подтекст, от стартирането на продуктовата линия за домашна автоматизация на Shelly през 2017 година, Алтерко съумя да достави над 4,5 милиона устройства на пазара.

„ Много сме удовлетворени от представянето си през 2021 година И сме подготвени за още по-добри резултати през 2022 година Нашият триумф е отражение на отдадеността, професионализма и гения на екипа на Алтерко, който работи неуморно, с цел да създава и доставя най-иновативните артикули и решения на потребителите, като постоянно се вслушва в техните потребности. Изминалата година бе белязана от редица сполучливи пускания на нашите нови артикули. Изключително съм горделив със серията Shelly Pro и Shelly Plus, само че сме подготвили още доста изненади за потребителите ” – разяснява Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Алтерко АД.

2021 беше година на доста достижения за Алтерко. Акциите на компанията бяха листвани и на фондовата борса във Франкфурт, което прави компанията първата в България, която търгува на немския финансов пазар в първичния сегмент. Двойното листване в Prime Standard – сегментът с най-висока бистрота – даде на Allterco достъп до спомагателни групи вложители, усили видимостта на компанията на финансовите пазари и увеличи привлекателността на нейните акции. Компанията продължи своя напредък, като основа Allterco Europe GmbH. Той беше управляван от Волфганг Кирш, умел експерт в региона на търговията и технологиите, който преди този момент заемаше позицията на основен действен шеф в MediaMarktSaturn. Въпреки предизвикателната обстановка, породена от пандемията, екипът от експерти на Allterco се разрасна през 2021 година И компанията разшири гамата си от гении, консолидирайки упоритостта си за напредък и развиване както на локално, по този начин и на световно равнище.

 

Почетни П осланици на Новините 2021 в категориите Бизнес Култура “  и Спорт



Наградата Почетен П осланик на Новините 2021 в категория Бизнес се присъжда на Свилен и Константин Рангелови – основатели на най-успешния български стартъп „ Дронамикс “ ( Dronamics ) , който притегли 26 млн. лева п ри общественото предложение на акциите си

Братята Свилен и Константин Рангелови започват Dronamicsпрез 2014 година, като записват сдружението с 1262 лева капитал в акции с номинал 1 лева дейността е преместена от България и записана в Обединеното кралство.

През последните няколко години няколко благ вложители влагат в, като получават миноритарен дял в компанията. Сред първите вложители в компанията са рисковите фондове Founders Factory (Великобритания), Speedinvest (Австрия) и Eleven Capital (България), като последните два имат надлежно към 3% и 12% от компанията. В края на 2021 година Dronamics притегля интерес от 26 млн. лева при общественото предложение на акциите си. Според предварителните условия капиталът, набран посредством борсовата платформа BEAM е до най-много 5.87 млн. лв..

Мисията на българския стартъп е да революционизира превоза на артикули посредством понижаване на разноските и времето за доставка. За задачата компанията създава нов вид товарен аероплан – „ Черен лебед “, който показа на 7 декември на летище София. По данни на Dronamics самолетът/дронът е дребен, безпилотен и извънредно пестелив, кадърен да транспортира товар от 350 кг на 2500 км. В момента самолетът лети с гориво Е 10, а проектите са до 2023 година да премине на биоетанол.



В категория „ Култура “  премията за „ Почетен П осланик на Новините 2021 “  получава Мария Бакалова за номинации те и награди те, които получи по време на актьорска с и кариера през годината

Талантлива, работлива, естествена – тя е момичето, което убеди Саша Барон Коен, че е идеалният избор за ролята на дъщерята на Борат – Тутар, в конкуренция с петстотин други кандидатитки. 25-годишната Мария Бакалова е първата българска актриса, На 14 юли тя мина по аления килим на кинофестивала в Кан за премиерата на българския филм „ Жените в действителност плачат ” в границите на формалната стратегия „ Special Look ”. Последните две години от живота й са пъстра въртележка – дъжд от номинации и кино награди (сред тях и влиятелната премия на нюйоркските кино критици), наличието на фешън ревюта, запознанства със световноизвестни персони и пътувания по света.

Родена в Бургас, Мария избира огромните провокации в необикновени функции и планове. Затова тя се впусна във филмовото премеждие на режисьорките Мина Милева и Весела Казакова – „ Жените в действителност плачат ”, в което акцентът е върху връзката сред няколко забавни дами. Пълното припокриване с героинята е особено за актьорското творчество на Мария Бакалова, която приключва НАТФИЗ в класа на проф. Иван Добчев през 2019 година

Същата година печели ролята на Тутар Сагдиев в „ Борат 2 ”, за който тя е номинирана за Оскар, BAFTA, „ Златен глобус “. През май 2021 година Мария завърши фотосите на кино лентата на американския режисьор Джъд Апатоу – The Bubble, а в бъдеще следва да я забележим в трилъра Bodies, Bodies, Bodies на Халина Рейн. През декември 2021 година Българското издание на списание Forbes сложи актрисата Мария Бакалова отпред в класацията си за най-големите български звезди. Новините за номинациите на Бакалова бяха едни от

 

В категория “Спорт ”  премията за  “Почетен П осланик на Новините 2021 ” се присъжда на Българския  национален отбор по художествена гимнастика за спечелването на Олимпийска купа по художествена гимнастика по време на игрите в Токио

Българският отбор по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатц и Ерика Зафирова Нашите грации преобладаваха безусловно във финала и даже усъвършенстваха резултата си от квалификации с 0.300 точки, събирайки общо 92.100. На второ място остана съветският олимпийски тим с 90,700 точки, а бронзът отиде за Италия с 87,700 точки.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика донесе първата олимпийска купа на България в този спорт. До момента страната ни е печелила бронз от Рио 2016, бронз от Атина 2004 и сребро от Атланта 1996. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лора Траатц и Ерика Зафирова потвърдиха, че няма нищо инцидентно в трите си златни медала от Световното Купа в София през март, Световната купа през май, златен орден от Европейското състезание във Варна през юни и златен орден от Световната купа Challenge Cup в Минск през юли. Така България приключи Игрите в Токио с 3 златни медала, 1 сребърен и 2 бронзови медала – общо 6.

 

Специалната Н аграда  з а П ринос получават  Доцент доктор Ангел Кунчев и Д -р Аспарух Илиев





Д оцент доктор ., д.м. Ангел Кунчев е награден поради неуморния си труд и решаването на проблемите в здравната система по време на коронавирус пандемията в България.

Доцент Ангел Кунчев е роден през 1959 година В Симеоновград. Завършил е Медицински институт в Пловдив през 1985 година И от този момент работи в областта на епидемиологията. 15 години работи в районната здравна ревизия в Хасково, а в идващите 10 години заема разнообразни длъжности в Министерството на здравеопазването. През 2011 година доцент Кунчев е назначен за основен държавен здравен контрольор на страната. От самото начало на епидемията от COVID-19 доцент Кунчев работи интензивно и неуморно за преодоляване на инфекцията. Член на Националния действен щаб до разпускането му през април т. 2021 година

Доц. Ангел Кунчев, разгласен от БЛС. Носител е на десетки награди в региона на медицината. През професионалната си кариера Доц. Ангел Кунчев работи неуморно за решение на проблемите в здравната система, като от началото на епидемията от COVID-19 демонстрира поредна работа, самоуверено отстоявайки позициите си. Специалистът се и



Д-р Аспарух Илиев е началник на пробна лаборатория в Бернския университет, награден е за ради непрекъснатите му старания за научно пояснение на процеса на имунизация по света.

Д-р Аспарух Илиев е един от най-успешните български експерти в чужбина. Той е специалист по сигурност на имунизациите в Германската организация по медикаментите и от 2015 година Ръководи лаборатория за мозъчни инфекции в университета в Берн, Швейцария. От началото на рецесията с новия ковид той интензивно разяснява covid епидемията в обществените мрежи, осведоми, дава отговор на въпроси и опровергава погрешни и подвеждащи вести. Той се и

 

Можете да видите кой завоюва „ Личност в Новините 2020  .

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР