За 21-а поредна година седмицата от 16 до 22 септември

...
За 21-а поредна година седмицата от 16 до 22 септември
Коментари Харесай

Община Плевен отново се включва в Европейската седмица на мобилността` 2022

За 21-а поредна година седмицата от 16 до 22 септември е оповестена от Европейската комисия за Европейска седмица на подвижността с кулминационна точка 22 септември – Европейски ден без коли.Инициативата показва екологичните и здравословни способи на напредване, в това число пешком, с публичен превоз и/или с различни транспортни средства.

Темата на ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА за 2022 година е „ По-добри връзки “. Темата е определена, с цел да отрази желанието на хората от цяла Европа още веднъж да осъществят връзка между тях след месеци на изолираност, забрани и ограничавания. Традиционно Община Плевен се включва в акцията с всеобща спортна демонстрация, която тази година ще се организира на 20 септември, вторник, като мотото е: „ Комбинирай и се движи “.

Община Плевен насочва апел за напредване до и от работните места или учебно заведение без персонален автомобил в дните 20 и 21 септември, с цел да се подтиква ходенето пешком, използването на публичен или различен превоз, като искащите да се включат могат да ни изпратят информация за броя на хората, които са се включили към самодейността.

Плевен е единственият град у нас с напълно екологичен публичен превоз – всички направления от градската транспортна мрежа се покриват от тролейбуси и електробуси.

Община Плевен провежда на 20 септември гратис атракционно пътешестване с първия плевенски тролей, по време на което всички пътуващи ще имат опцията да си създадат фотоси със признака на акцията – Моби, и да получат билети за присъединяване в лотария. Тролейбусът ще тръгне в 17 ч. от спирка „ Подстанция “ (жк „ Дружба) и ще се движи по линията на тролейбус № 5 по посока жп гарата, а от там ще се насочи към паркинга на Община Плевен, който ще е и събирателен пункт на всички участници в събитието.

В 18 ч.оттам ще тръгне алегорично шествие към Пеещия шадраван пешком или с различни на колите транспортни средства за напредване в градска среда – колелета, тротинетки, скейтбордове, ролери, ховърбордове.

След това по-големите ще се включат във велопоход от читалище „ Съгласие 1869 “ по велоалеята на ул. „ Вардар “, а по-малките – в обиколки по алеите в Градската градина. На финала всички ще станат част от открит урок по безвредно и вярно напредване в града с колела и тротинетки с присъединяване на представител на КАТ и на ръководителя на клуба по БДП към Центъра за работа с деца.

На всички участници в събитието ще бъдат раздадени билети за присъединяване в лотария с тематични награди, свързани с дейния метод на живот.

В 18:45ч. пред постройката на ЦРД ще бъдат изтеглени печелившите билети.

С това спортно мероприятие Община Плевен взе участие в Национален конкурс на „ НЕСТЛЕ ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2022 “ за финансиране на общински план за създаване на стрийт фитнес комплекс в парк „ Кайлъка “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР