За 2023 година 5731 са исканията от Австрия за прехвърляне

...
За 2023 година 5731 са исканията от Австрия за прехвърляне
Коментари Харесай

Австрия не може да открие 95% от мигрантите, които да ни върне

За 2023 година 5731 са настояванията от Австрия за прекачване на мигранти, само че едвам 194 са декларираните прехвърляния от австрийска страна. Търсещите протекция, които действително са трансферирани, са 113. Това стана ясно от отговора на премиера Николай Денков по време на парламентарния надзор за австрийските условия за непълен Шенген. Ежедневно се трансформира броя на мигрантите, които сме съгласни да приемем, стана ясно от думите му. За 95% от единодушията ни Австрия е споделила, че не може да ни ги трансферира в законовия период, тъй като въпросните мигранти са в неопределеност и са се укрили. Миналата година на територията на страната са подадени над 22 000 молби за протекция на жители на трети страни без поданство.

По Дъблин страната ни е избрана за виновна за 13 139 лица. За 56% от лицата е получена информация, че не могат да бъдат трансферирани. Н

ищо с участието ни в Шенген не се трансформира във връзка с уговорките ни по Дъблинското съглашение, безапелационен бе Николай Денков. България извършва дъблинския правилник от участието си в Европейски Съюз, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР