За 2021-ва година банката ще приключи на загуба от 70

...
За 2021-ва година банката ще приключи на загуба от 70
Коментари Харесай

Ръководството на ББР ще опита да възвърне раздадените в миналото бонуси

" За 2021-ва година банката ще завърши на загуба от 70 млн. лева, до момента в който през 2020-та беше над 200 ".

Това съобщи изпълнителният шеф на ББР Цанко Арабаджиев пред " ЕвроДикоФ " на телевизия Евроком.

" На първо място прогнозите и бизнес проектите, при които са били отпускани заемите са оптимистични или при някои заеми са позволени обезпечения, които не покриват размера на заемите ", точни той на въпрос каква е повода банката да бъде на загуба.

" Промяната в устава с фокус към дребния и междинен бизнес промени напълно работата и действието на банката. Целта ни е да отпускаме 50 заема на месец, само че би трябвало документите да се направи по-лесна, с цел да не се зариваме с бумащина. Не може да чакаме това да стане за 1-2 месеца, само че работим интензивно, а огромна част от измененията към този момент са направени ", добави Арабаджиев.

" За предходната година групата на ББР е финансирала заеми за над 230 млн. лева на над 700 клиента. Отделно по стратегия " Възстановяване " сме подсигурили заеми за над 2000 компании за над 350 млн. лева ", посочи той.

" Само за последните няколко месеца пуснахме стратегии, които да оказват помощ на креативната промишленост, за розопреработвателите, за ресторантьорите и хотелиерите. Те могат да дойдат и да аплайват за оборотно финансиране при облекчени условия ", добави шефът на ББР.

" 7 години, доколкото знам е най-големият гратисен интервал, а сходните заеми са 4 или 5 ", съобщи той, само че отхвърли да даде елементи поради закона за банковата загадка.

" Това е необикновена процедура, само че това са капиталови заеми, при които е обикновено да няма паричен поток, тъй като са за изграждане на нещо, което по-късно да се продаде, където в избран миг е обикновено да липсват заплащания по главниците ", сподели още Арабаджиев.

" Нашата цел е да управляваме нашата благосъстоятелност с грижата на добър собственик. Искаме инвестицията, която имаме да се ръководят добре ", безапелационен беше изпълнителният шеф на ББР.

" Заплатите на новия мениджмънт на банката бяха понижени на половина, а те са три пъти по-ниски заплатите в частните банки ", съобщи Цанко Арабаджиев на въпрос за получаваните хонорари от управлението на банката.

" Давани са огромни бонуси в предишното, само че имаме една забавна концепция по тази тематика и сега изследваме дали имаме правна възмоност ", съобщи той за това, че от управлението на банката ще се опитат да възвърнат дадените в предишното бонуси към ББР.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР