За 2019 г. общо 404 са пострадалите лица, от които

...
За 2019 г. общо 404 са пострадалите лица, от които
Коментари Харесай

404 души станали жертви на трафик на хора миналата година

" За 2019 година общо 404 са потърпевшите лица, от които 353 дами, от тях 31 малолетни девойки и 51 мъже, като преобладаващата форма на трафик е за ". Това е декларирала заместник-главният прокурор Даниела Машева на първата онлайн годишна Национална среща за противопоставяне на трафика на хора и протекция на жертвите, представена от Националната комисия за битка с трафика на хора, уредник на събитието. Прокурор Машева е допълнила още, че с помощта на взаимоотношението сред институциите и неправителствения бранш са реализирани положителни резултати, а международно-правното съдействие е доста основен и нужен инструмент в следствието на трансграничните случаи.
В срещата са взели участие още проф. Николай Проданов, заместник-министър на правораздаването и заместник-председател на Националната комисия, Роб Диксън, дипломат на Англия в България, Мюриел Коен, дипломат на Швейцария в България, както и зам.-главният прокурор Даниела Машева. Проф. Проданов е споделил, че е належащо напъните да се насочат към възстановяване на практическата работа в региона на законодателството, към повишение на предварителната защита и идентифицирането на жертвите от трафик на хора. Според дипломат Мюриел Коен страната ни продължава да бъде с висок брой на жертви на трафик, като по думите й България следва да продължи да усилва напъните си точно по линия на поддръжката на потърпевшите. Тя е подчертала още значимостта на ролята на локалните структури и неправителствени организации в този подтекст.
 Надя Мурад: Пандемията докара до растеж на търговията с дами и на насилието Надя Мурад: Пандемията докара до растеж на търговията с дами и на насилието
Пандемията от COVID-19 е довела до увеличение на търговията с дами и насилието, учредено на сексуален симптом. По този метод здравето и си...
" Днес трафикът на хора е проблем от световно значение, който визира съвсем всички страни. Той не зачита граници и жертвите му са обект на най-ужасяващото малтретиране и употреба. Докато доста страни имат законодателство и проекти за деяние за битка с трафика на хора, безнаказаността остава необятно публикувана по целия свят. ", споделил дипломат Роб Диксън. Ким Холдън, консултант по наказателно правораздаване към Посолството на Англия в България е декларирала по време на форума, че трафикът на хора е най-бързо разрастващата се интернационална незаконна активност и втората най-печеливша такава след опиатите. По думите й всяка година единствено от насилствен труд се генерира противозаконна облага в размер на 150 милиарда $. По данни на Националната комисия, всяка година поддържа съумяват да получат към 30 лица - жертви на трафик, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР