За 2019 г. общо 404 са пострадалите лица, от които

...
За 2019 г. общо 404 са пострадалите лица, от които
Коментари Харесай

Жертвите на трафик на хора у нас за 2019-а са 404 жени и мъже

За 2019 година общо 404 са потърпевшите лица, от които 353 дами, от тях 31 малолетни девойки и 51 мъже, като преобладаващата форма на трафик е за полова употреба. Това е декларирала зам.-главният прокурор Даниела Машева на първата онлайн годишна Национална среща за противопоставяне на трафика на хора и протекция на жертвите, представена от Националната комисия за битка с трафика на хора, уредник на събитието.

Прокурор Машева е допълнила още, че с помощта на взаимоотношението сред институциите и неправителствения бранш са реализирани положителни резултати, а международно-правното съдействие е доста основен и нужен инструмент в следствието на трансграничните случаи.

В срещата са взели участие още проф.Николай Проданов, заместник-министър на правораздаването и заместник-председател на Националната комисия, Роб Диксън, дипломат на Англия в България, Мюриел Коен, дипломат на Швейцария в България, както и зам.-главният прокурор Даниела Машева.

Проф. Проданов е споделил, че е належащо напъните да се насочат към възстановяване на практическата работа в региона на законодателството, към повишение на предварителната защита и идентифицирането на жертвите от трафик на хора.

Според дипломат Мюриел Коен страната ни продължава да бъде с висок брой на жертви на трафик, като по думите й България следва да продължи да усилва напъните си точно по линия на поддръжката на потърпевшите.

Тя е подчертала още значимостта на ролята на локалните структури и неправителствени организации в този подтекст.

" Днес трафикът на хора е проблем от световно значение, който визира съвсем всички страни. Той не зачита граници и жертвите му са обект на най-ужасяващото малтретиране и употреба. Докато доста страни имат законодателство и проекти за деяние за битка с трафика на хора, безнаказаността остава необятно публикувана по целия свят ", споделил дипломат Роб Диксън.

Ким Холдън, консултант по наказателно правораздаване към Посолството на Англия в България, е декларирала по време на форума, че трафикът на хора е най-бързо разрастващата се интернационална незаконна активност и втората най-печеливша такава след опиатите.

По думите й всяка година единствено от насилствен труд се генерира противозаконна облага в размер на 150 милиарда $.

По данни на Националната комисия, всяка година поддържа съумяват да получат към 30 лица - жертви на трафик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР