За 2017 г. очакванията са за още по-мрачна статистика. Заплахи

...
За 2017 г. очакванията са за още по-мрачна статистика. Заплахи
Коментари Харесай

Много Българи Са Там! Убиват Безмилостно По Седем Души Всеки Час, Война По Улиците! Внимавайте, Ако Пътувате В

За 2017 година упованията са за още по-мрачна статистика. Заплахи за убийства се насочат и към чужденците, пребиваващи в страната. В началото на годината българското и други непознати посолства получиха заплашителни писма, в които с изострен звук се настояваше екипите на дипломатическите задачи да изоставен Бразилия, с цел да не станат обект на набези и убийства.

През 2016 година в Бразилия са регистрирани най-вече убийства – близо 62 хиляди, сочат данните на Бразилския конгрес за социална сигурност. Средният брой жертви на насилствена гибел се е нараснал на 29.9 души на 100 000, което е три пъти повече от избрания от Организация на обединените нации предел за ендемично принуждение.

Според неправителствената организация 99.3% от жертвите са мъже, 81.8% са младежи (между 12 и 29 г), а 76.2% са чернокожи. Жертви на убийства са станали и 437 служители на реда - със 17.5% повече по отношение на миналата година. Насилието над дами също записва растеж, само че под формата на изнасилвания. През 2016 година е обявено за над 49 хиляди случая на обезчестяване, което е с 3.5 на 100 повече по отношение на 2015 година

Пребиваването на чужденци в Бразилия не е безвредно и от време на време Външно министерство предизвестява да се заобикалят пътувания до Южноамериканската страна. През февруари към българското посолство беше отправена опасност. Тогава посланикът ни там Валери Йотов изясни, че това се случва за първи път.

Нарасналата престъпност в Бразилия се дължи частично на продължаващата от три години икономическа рецесия и безработица, която доближи 12.8%. Влошаването на криминогенната конюнктура съответствува с интервал на съкращения в бюджетите на силите за сигурност на национално, районно и локално ниво, се показва още в отчета на Бразилския конгрес за социална сигурност.

Отново през февруари в щата Еспирито Санто и неговата столица Виктория служителите на реда стачкуваха, а това докара до безредици и сериозен растеж на убийствата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР