За 20 г. българските мюсюлмани са станали по-религиозни и по-слабо

...
За 20 г. българските мюсюлмани са станали по-религиозни и по-слабо
Коментари Харесай

Мюсюлманите у нас 20 г. по-късно: По-религиозни и по-нетолерантни към гейовете

За 20 година българските мюсюлмани са станали по-религиозни и по-слабо толерантни към другата половост. Това демонстрират резултатите от проучване, извършено от Агенцията за обществени разбори (АСА), представено от Българска телеграфна агенция.

Проучванията са били извършени с една и съща методика през 1998 година (сред 1993 пълнолетни българи от цялата страна) и в края на 2018 година (сред 1093 респонденти). Като смяна в структурата на вероизповеданията няма – 74 % се самоопределят като православни християни, 10 на 100 – мюсюлмани, 3 % изповядват други религии, а 13 на 100 са атеисти.
Бойко Борисов: Турция ни въздейства през мюсюлманите, а Русия – през църквата (ВИДЕО) Балканите би трябвало да станат "строителна площадка ", с цел да не падат повече бомби
Над две трети (68%) от православните християни стабилно декларират, че съвсем в никакъв случай не се молят. През 1998 година сходни са били данните и за мюсюлманите (62%), само че за 20 години там има внезапна смяна и през днешния ден едвам 42 на 100 от тях са по-скоро декларативно, в сравнение с поведенчески религиозни.

По същия метод консервативното отношение към хомосексуализма е по-силно изразено при мюсюлманите – в случай че преди 20 година изрично са го отричали 74%, през днешния ден са над 90% при доста по-слаба смяна при християните.
Двойно повече крайни мюсюлмани в Германия за 5 година Повечето от салафистите не са последователи на радикалния джихад, само че 760 се правят оценка като рискови
Всеки трети българин счита, че Бог съществува и е угрижен за всяко човешко създание, което демонстрира малко по-масова религия спрямо края на 90-те. Почти две трети от българите не имат вяра нито в Рай, нито в Ад, нито в религиозни чудеса.

На този декор доверието към институциите – парламент, черква, религиозни организации, съд и правосъдна система, е трайно ниско, като съществено утежняване има в отношението към Темида.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР