За 2 години не успяхме да покажем, че сме различните

...
За 2 години не успяхме да покажем, че сме различните
Коментари Харесай

Нинова след хвърлената оставка: За 2 години не успяхме...

За 2 години не успяхме да покажем, че сме другите - прекомерно малко беше времето, с цел да променим у хората чувството, че всички сме идентични. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия по отношение на резултатите от европейските избори.

„ Българите ни наказаха всички - еднообразно и дружно, с негласуване. Това е доста мощен знак към нас. Те ни споделят „ Не ви харесваме еднообразно “. Това е въпрос, за който всички би трябвало да мислим, в случай че мислим за България, а не за тесни партийни ползи “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Нинова изясни, че цел на всяка съпротива е да завоюва изборите, само че не е имало революционна конюнктура. Тя означи също, че при социологическите изследвания са посочили едно забавно разминаване в настройките на обществото - 65% декларират, че желаят смяна в ръководството, само че на въпросът желаят ли предварителни избори отговорът е „ Не “. Т.е. има очакване за промяна на държавното управление, само че няма предпочитание за предварителни избори.

„ Българска социалистическа партия е единствената партия, която увеличи поддръжката си в гласове с 50 127 гласа, единствените, които имат един мандат повече и имаме пробив в 4 регионални града - печелим Добрич, Ямбол, Видин и Плевен и 65 общини, където до момента мъчно сме го правили и изключително на европейски избори това е показателно. Това са обективните цифри и мотив да имаме самочувствие и предпочитание да продължим. Също толкоз справедлив факт е, че загубихме тези избори и че би трябвало да поправяме това, което сме сбъркали, с цел да продължим напред “, означи тя.

„ Търся повода в нещо доста по надълбоко и по-сериозно от Българска социалистическа партия. Имат значение листата, посланията, акцията, обиколките, само че на мен ми наподобява, че това са детайли от една доста поголяма картина и облик на Българска социалистическа партия. Защо не привлякохме този отрицателен избор към държавното управление, който съществува? Защото не успяхме за тези 2 години да покажем, че сме другите от тях. Твърде малко време беше, с цел да променим в съзнанието на хората това чувство, че всички сме идентични, че всички сме от Прехода, статуквото, че всички се борим само да дойдем на власт, с цел да се обогатим. Дадохме доста сигнали, че не по този начин - с отхвърли да влезем в държавното управление, с отхвърли да се договаряме подмолно по разнообразни законопроекти, с борбата ни против олигархията. Ние показвахме, че сме разнообразни - различен бюджет, Алтернативна стратегия за развиване на България и все пак не успяхме да кажем, че ние сме разбрали, че преходът беше сбъркан, желаеме да променим това - новото управление, новите лица имаме друга визия за ръководството “, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР