За 2.95 млн. долара човек може да си купи много

...
За 2.95 млн. долара човек може да си купи много
Коментари Харесай

Защо кости на "бебе тиранозавър" се продават в eBay

За 2.95 млн. $ човек може да си купи доста неща, само че единствено един комплект вкаменелости на тиранозавър рекс. Поне това е изводът от офертата, направена от дълготраен консуматор на eBay.

Данните в платформата сочат, че обявата е от 26 февруари, само че в последната си версия, с добавени фотоси и друга информация като условия на доставка, се появява на 9 април.

Откритите през 2013 година вкаменелости са изложени в Музея за естествена история към Канзаския университет от 2017 година насам. Алан Детрик, американецът, разкрил костите, обаче е решил да продава и палеонтолозите са гневни, написа " Гардиън ".

" Най-вероятно Единственото БЕБЕ тиранозавър рекс в Света! Има 15-футово Тяло и 21-инчов ЧЕРЕП, " стартира описанието на " стоката " на страницата. Следва няколко фрази за изчезналия преди 65 млн. години скотски тип, а по-нататък се споделя: " Чест е за нас да представим този предмет пред целия СВЯТ! Щом един път се изложил ОНЛАЙН, целият Свят може да се любува " 24 часа, 7 дни в седмица, 365 дни в годината, продължава текстът.

Организация на палеонтолози, изследваща изчезнали гръбначни типове, разгласява изказване, съгласно което не би трябвало вкаменелостта да се продава, преди да бъде деликатно проучена. Канзаският университет по-късно заяви, че не е осведомен с проектите на Детрик. Музеят към образователното заведение в същото време удостоверява, че експонатът е върнат на откривателя.

Към 15 април, когато е оповестен материалът на " Гардиън ", офертата се " следи " едвам от стотина души. Сега те са близо 5000.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР