За 19-ти пореден път столичани ще имат възможност да посрещнат

...
За 19-ти пореден път столичани ще имат възможност да посрещнат
Коментари Харесай

Къде може да посрещнете Нова година в страната?

За 19-ти следващ път столичани ще имат опция да посрещнат Новата година навън с концерта " Сцена под звездите ". Организатори са Българската национална телевизия и Столичната община. 2018-та ще посрещнем в компанията на водещите Анна Ангелова и Владимир Пенев и куп известни и обичани музиканти. За първите минути на Новата година е планувана извънредно дълга заря, оповестява Българска национална телевизия.

На площад " Княз Александър Батенберг " в София тъкмо в 22,00 ч. ще стартира " Сцена под звездите ". В концерта присъединяване ще вземат едни от обичаните български реализатори измежду които група " Сигнал ", " Акага ", Васил Петров, Хилда Казасян, Михаела Маринова, Християна Луизо. Голямото хоро ще поведе Николина Чакърдъкова и Неврокопският отбор. То ще бъде проследено и от високо посредством специфичен дрон.

Водещи ще бъдат артистът Владо Пенев и водещата на " Денят стартира с просвета " Анна Ангелова. Не единствено софиянци обаче ще посрещнат тържествено новата 2018 година

На площад „ Независимост " във Варна всичко е готово за посрещането на новата 2018-та. Големият градски ваучър ще стартира тук в 10 и половина довечера и ще продължи най-малко до два след среднощ на новата година.

Музика и кулинарни изкушения ще има за всеки усет. На сцената ще забележим БТР, Нели Рангелова, Алекс и Влади, и най-актуалното варненско име - Гери-Никол. Традиционният концерт „ Заедно в новогодишната нощ " ще бъде допълнен онлайн от фолклорния отбор „ Варна " и от гостите от Берковската духова музика и с кино спомен от огромния летен концерт на MTV - филмът ще бъде прожектиран на площада. В коледните къщички ще има задоволително мезета и питиета, за всички, които изберат да посрещнат новата година тук. Прогнозираните нощни температури са сред 1 и 3 градуса, което значи, че ще има доста изкушени от концерта и най-много от обичайна заря в среднощ.

Фоейрверки и лазерни резултати ще сложат началото на 2018-та във Варна с пожелания за повече светлина през цялата година.

Русе

На площад „ Свобода " русенци ще отброят последните минути на отиващата си година. Празничният концерт ще стартира тъкмо в 23:30, а основните настоящи лица на откритата сцена ще бъдат любимците на младото потомство Павел и Венци Венц, които ще подарят на русенци най-големите си шлагери. По традиция, за положителното въодушевление на всички празнуващи ще се погрижат танцьорите от Фолклорен танцов спектакъл „ Найден Киров ". Малко преди среднощ кметът Пламен Стоилов ще насочи своите благопожелания за 2018-та. Ще се извие и кръшно Дунавско хоро. В новогодишната нощ Общината е осигурила спомагателен градски превоз, с цел да могат хората от отдалечените квартали да стигнат до центъра и да се забавляват.

Стара Загора

Старозагорци ще посрещнат новата година в централния градски парк с оркестър Авлигите.Празничната стратегия стартира в 23.30.Точно в 00:01 часа първата минута на 2018 небето над града ще се озари от празнични илюминации

Пловдив

Ако не сте избрали да посрещнете Новата 2018-та година в някой от планинските ни курорти, в ресторант или в домашна конюнктура, то сигурно едно от най-веселите места ще бъде тук в Пловдив край голямата 13-метрова елха на площад „ Стефан Стамболов ".

Празничният концерт стартира в 22:00 часа, а първи на сцената ще се качат Димо Стоянов, Иван Велков, Юри Божинов и Мартин Профиров или добре познатата ни тайфа П.И.Ф. След тях за положителното въодушевление на присъстващите ще се погрижат фламенко - фюжън групировката „ Банда дел Падре ". Минути преди настъпването на новата година танцьорите от отбор „ Тракия ", знак на Пловдив, ще изпълнят типичните за района кръшни тракийски хора. След словото на президента Румен Радев и дунавското хоро, новогодишният концерт в Пловдив продължава с на Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени ".

Благоевград

Празничната стратегия за посрещането на Новата година в Благоевград ще стартира в 23:00 часа. На централния площад " Георги Измирлиев ", край елхата, ще бъде и откритата сцена. На нея ще излязат обичани реализатори на македонски национални песни измежду които Иван Гоцев, Мариана Манолева, Милена Пищолска и Стойка Германова.

Специални посетители довечера ще бъдат Лъчезар Кацарски и участниците в Голямото рок междучасие - Музикална академия " Престо ". Те ще изпълнят за жителите и гостите на Благоевград международно известни рок шлагери. Организаторите от Община Благоевград дават обещание и доста изненади и дарове за всички, които ще посрещнат Новата година дружно на площада.

София

Освен невиждано дългата заря, която ще продължи повече от седем минути. На площад " Княз Александър Батенберг " ще бъде въведена и невиждана система за сигурност. Ще бъдат построени осем пропусквателни пунктове, през които феновете ще бъдат допускани до концерта след щателна инспекция. Забранено е внасянето на огнестрелни оръжия, остри предмети, чадъри както и хора във очевидно нетрезво положение.

Очаква се времето довечера да бъде хубаво. " Сцена под звездите " ще бъде излъчена онлайн от Българска национална телевизия по нейните канали БНТ1 и Българска национална телевизия Свят от 22.00 ч. до 1 след среднощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР