За 19-и път вестник 24 часа раздаде наградите Достойните българи

...
За 19-и път вестник 24 часа раздаде наградите Достойните българи
Коментари Харесай

Раздадоха наградите Достойните българи на годината

За 19-и път вестник " 24 часа " раздаде премиите " Достойните българи на годината " на хора, които са помагали, дарявали, следвали дела. Инициативата е в съдействие с Българската национална телевизия. А тази година част от премиите бяха връчени от министър председателите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

Тази година огромните награди на " Достойните българи " бяха три. Първата беше за златните ни медалисти от олимпийските игри в Токио - ансамбъла по художествена гимнастика, боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. Награди ги министър председателят Кирил Петков, самичък той притежател на купата през 2019-а година.

" И аз като татко на три дъщери съм толкоз горделив, че има такива българки ", сподели той.

" За нас това е една голяма чест. Сега седях и гледах всички наградени и в действителност да имаме достойнството да застанем да такива хора, които са се борили за животи, които са съдздали толкоз невероятни неща за човечеството, благодаря от цялото си сърце ", съобщи ръководителят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Втората огромна премия беше за двама четвъртокласници от Разлог - Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулис. Те продавали домашна лимонада и с парите помогнали на другар в неволя.

" Да правиш положително е по-лесно, в сравнение с да си стоиш пред компютъра ", изясни Тимолеон Велкопулос.

Награда получи и пожарникарят Давид Гълъбов, избавил двете дребни близначета при пожар в жилищен блок в Благоевград. Давид е притежател на премията за повторно. Преди няколко години той получи признанието поради помощта при наводненията в Северна Македония. Наградата през днешния ден му връчи министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.

" Когато прочетох на кого би трябвало да връча премията, се сетих за Давид Гълъбов от 2016-а, когато помагаше на моите съграждани и жертваше живота си в огромните наводнения ", съобщи той.

Награди получиха и хора, избавили живот, дарили средства, взели участие в дела. Награда получи и предаването на Българска национална телевизия " България в 60 минути ", тъй като се потапят в живото, туптящо сърце на страната, демонстрират градивното, само че и проблематичното. От името на всички - кореспонденти, редактори, оператори, монтажисти премията одобри Мариана Векилска.

" Това самопризнание е доказателство, че " България в 60 минути " е ярък лъч в българското телевизионно пространство ", сподели тя.

Досега през годините са наградени общо над 737 българи с огромни сърца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР