За 19 декември от 15.00 ч. е насрочен старта на

...
За 19 декември от 15.00 ч. е насрочен старта на
Коментари Харесай

Стана ясно кога започва същинският съдебен процес срещу Семерджиев

За 19 декември от 15.00 ч. е плануван старта на същинския правосъден развой против Георги Семерджиев, предадеБГНЕС.

Общата стойност на паричните искове против него е към 750 хиляди лева, като съществени ищци са родителите и братята на Хариет Стефанович, всеки един от които са предявили цивилен иск към Семерджиев на стойност от 250 000 лева Исковете ще бъдат обсъждани в хода на правосъдното дело, което ще е в Софийския градски съд.

Адвокатът на Семерджиев изиска домакински арест за клиента си.

Припомняме, че Семерджиев ще дава отговор за общо 5 закононарушения, осъществени на 10 юни 2022 година и на 5 юли 2022 година



Снимка: БГНЕС

В обвинителния акт, публикуван от прокуратурата, написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничаването е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати. Автомобилът е минал на червен светофар.

За тежката злополука на бул. „ Черни връх ” обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък.

Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи.

“Получих извънредно обстоен отчет на инспектората, който сподели стряскащи данни, че почти 40 полицейски чиновници по един или по различен метод са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно. Трима управителни чиновници са разрешили лицето Семерджиев да бъде осъдено единствено административно, в случай, че има задоволително данни за осъществено закононарушение ". Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Демерджиев напомни, че има формирани две наказателни производства и заяви, че това, което касае полицайката Симона Радева, има задоволително данни, и тя предстои на дисциплинарно наказване и уволняване. „ Несъвместимо с пагона на чиновник на Министерство на вътрешните работи е такова държание, установено в хода на инспекцията “, сподели той.



Снимка: БГНЕС

По думите му тя е съдействала на разположение, направило престъпна демонстрация по всевъзможен метод, в това число да избегне наказателна отговорност. „ Подпомогнала го е по няколко метода, те ще станат публично притежание. Не мисля, че съответните проявени форми са значими сега “, изясни Демерджиев.

Той е безапелационен, че самият факт, че толкоз доста чиновници са съдействали по един или различен метод, с цел да оказват помощ на Георги Семерджиев, приказва ясно, че евентуално има и хора, скрити от фокуса на това внимание, които са стоели зад тези почти 40 чиновници.

„ Не мога да позволи по какъв начин почти 40 чиновници ще работят в услуга на това лице “, добави Демерджиев. По отношение на Симона Радева, има данни тя да е имала контакт със Семерджиев и преди злополуката, която лиши живота на две млади дами.

„ Всеки полицейски чиновник, който си разреши да спомага на разположение, което е направило престъпна демонстрация, ще бъде глобен безкомпромисно. Обещах го, явно не е било добре чуто и разбрано. Оттук нататък ще следват дисциплинарни ограничения, ясни и безапелационни, и бързи “, съобщи Демерджиев.

“Хората, които ще сменим не са осъществявали чадър върху никого, само че не са осъществявали и нужния надзор, не са открили дейности, които да не доведат до случаи като този с Георги Семерджиев или злополуката от Околовръстното шосе, даде образец Иван Демерджиев, служебният вътрешен министър. Така заменени бяха началниците на Второ РПУ, Трето РПУ, Четвърто РПУ, Пето РПУ, Шесто РПУ, Седмо РПУ и Осмо РПУ.

Днес съдът насрочи и дати за разглеждане на делото през 2023 г.- 20.01. от 13:00 ч., 08.02. от 14:00 ч., 24.02. от 13:00 ч., 27.02. от 13:00 ч., 06.03. от 13:00 ч., 08.03. от 13:00 ч.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР