За 19-а поредна събота хиляди демонстранти от движението жълти жилетки

...
За 19-а поредна събота хиляди демонстранти от движението жълти жилетки
Коментари Харесай

Арести в Париж заради протеста на „жълтите жилетки“


За 19-а поредна събота хиляди стачкуващи от придвижването " жълти жилетки " извършиха улиците на Париж. Протестите против кабинета на президента Еманюел Макрон не престават макар че управляващите разположиха военни сили на основни места във френската столица, с цел да подкрепят полицията при положение на нови вълнения.

На протестиращите беше неразрешено да се съберат на емблематичния бул. " Шанз Елизе ", откакто при демонстрациите предходната седмица бяха разграбени първокласни магазини и запалени няколко заведения и банка. Поради тази причина антитерористичното звено " Сентинел " беше изпратено за поддръжка на органите на реда.

Част от " жълтите жилетки " се събраха наоколо до Айфеловата кула, до момента в който други избраха няколко различни маршрута за маршовете си, заобикалящи централната част на столицата.

До обяд в събота полицията е задържала 51 души, пробвали се да преминат в блокирания периметър към " Шанз Елизе ". Началникът на полицията Дидие Лалемент съобщи, че нарушителите ще бъдат санкционирани и със 135 евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР