За 16-ти пореден ден се събират протестиращи пред сградата на

...
За 16-ти пореден ден се събират протестиращи пред сградата на
Коментари Харесай

На 16-ия ден от антиправителствените протести КАТ спря камиона с озвучаването

За 16-ти следващ ден се събират протестиращи пред постройката на президентството. Движението в региона на така наречен Триъгълник на властта е умерено, заяви БНР. Искането на протестиращите, които започнаха да се събират от 17 часа, е за оставка на държавното управление и на основния прокурор,за електронно гласувани и за Велико национално заседание.

По информация на един от водителите на митинга - проф. Велислав Минеков от ДАИ са спрели камиона с озвучаването на митинга и той няма да бъде довечера с хората. Свалени са регистрационните номера на камиона.

Според Минеков камионът е бил спрян в региона на Горни Богров и без никакви пояснения са били свалени неговите номера, като претекстът за прекъсването му е бил, че няма лиценз за влизане в София. Велислав Минеков обаче твърди, че това не дава отговор на истината, защото камионът има дълготраен лиценз и този лиценз е разполагаем в КАТ " Пътна полиция ".

Той съобщи, че в случай че камионът не дойде, ще призове цяла София да излезе на улицата и да блокира града .

За час в Бургас бе блокиран пътя към града и колите бяха отклонявани. Хората от автошествието стачкуваха против корупцията.

Гласуваните през днешния ден промени в кабинета не удовлетворят протестиращите, като съгласно тях имат единствено за цел задържането на ръководещите на власт.

Няколко полицейски патрула бяха видяни още преди да дойдат хората на митинга пред Археологическия музей. Транспаранти към този ден няма, с изключение на един, на който написа " Оставки на Борисов, на Фандъкова ". Не се чуват викания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР