За 16-и пореден път президентът Владимир Путин участва в предаван

...
За 16-и пореден път президентът Владимир Путин участва в предаван
Коментари Харесай

"Русия е конкурентна заплаха за Запада" и други цитати от Путин

За 16-и следващ път президентът Владимир Путин взе участие в излъчен директно по малкия екран директен контакт с съветските жители, като за пръв път това бе в студио без аудитория, задаваща въпроси. Както и преди - само че в доста по-плътно следена медийна среда - той часове наред приказва за проблеми от данъчното облагане и пенсионирането до войната в Сирия и санкците на Запада.

Анализатори разясняват от много време насам, че този формат, предусещащ авансово събиране на стотици хиляди въпроси, има по-скоро резултат на социологическо допитване какво вълнува най-вече руснаците. Обзор на РБК на миналогодишната " Пряка линия " сподели, че голям брой са недоволства от прокуратурата и органите на реда.

Днес беше отговорено на повече от 70 въпроса, като водещите зададоха в ефир под 30 от тях, а останалите Путин прочете без да спомене от кого са. Предаването продължи 4 часа и 20 минути.

Предлагаме ви част от отговорите и фотоси с някои от " необикновените " въпроси, които автоматизирано излизаха на екрана по време на диалога:


© Reuters

За глобите:

" Защо го вършат? Защото виждат в Русия опасност, виждат, че Русия се трансформира в техен съперник. (...) Не би трябвало да бъде въздържан никой, в това число Русия, а би трябвало да се реализира градивно взаимоотношение. Тогава общият резултат за международната стопанска система ще бъде изключителнто положителен. И осъзнаването на това въпреки всичко се случва с нашите сътрудници. В доста страни на политическо равнище към този момент приказват за нуждата от възобновяване на естествените връзки. "

За проблемите на съветски предприемачи на Запад:

" По мотив представителитне на едрия съветски бизнес - към този момент съм казвал, освен това преди няколко години на една от обществените срещи с представители на нашия бизнес и то, правилно, се получи малко жестоко, да кажем... (...) Предупреждавах за това, че е допустимо сходно развиване на събитията, с каквото се сблъскваме през днешния ден. Препоръчах им да държат капиталите си там, където са ги спечелили, да ги употребяват за развиване на съветската стопанска система и да обезпечат сигурността на потреблението им. "


" Олигархия вечно? "

За третата международна война

" Да си спомним Айнщайн, който е споделил " Не знам с какви средства ще се води третата международна война, само че четвъртата ще се води с камъни и тояги ". Разбирането за това, че третата международна война може да се окаже краят на днешната цивилизация би трябвало да ни въздържа от крайни и извънредно рискови за актуалната цивилизация дейности на интернационалната сцена. "

За новото въоръжение

" Имаме разработки, за които приказвах [в речта пред Федералното заседание по-рано тази година] - това са две произведения с нуклеарен мотор, с нуклеарна двигателна установка, това са ракета с световен обхват и подводен безпилотен уред. И в единия, и в другия случай е завършен основният стадий на създаването, а точно - всичко, което е обвързвано с тестванията на тази нуклеарна двигателна установка. Работата върви по проект, в границите на плануваните процедури. Не се колебая, че в плануваните периоди ракетата и подводният уред ще бъдат доставени на съветските въоръжени сили. "

 След предаването президентът отговори на въпроси на публицистите отвън студиото.
© Reuters

След предаването президентът отговори на въпроси на публицистите отвън студиото.

За съветските военни в Сирия

" Те ще останат там, до момента в който това е преференциално на Русия и в осъществяване на нашите интернационалните отговорности. Засега не планираме извеждането на тези подразделения. Това е не просто воински контингент в задгранична страна, а два комплекса за базиране - пристанището в Тартус и летището в Хмеймим, особено не ги назовавам бази. Там не строим дълготрайни уреди и при нужда задоволително бързо, без всевъзможни материални загуби, можем да изведем всички наши военни. "

За положението на стопанската система

" Излязохме на траекторията на резистентен растеж на стопанската система. Да, към този момент този растеж е непретенциозен, незначителен, към този момент съм приказвал за това. Но не е понижаване, а растеж от 1.5% през предходната година. Растат индустрията, селското спотанство и всичко това към този момент е устойчива наклонност. Имаме исторически най-малко на инфлацията. Това е значима предсопставка за продължение на растежа. И всичко това се случва на фона на ускорение на вложенията - 4.4% за предходната година, а това е доста добър индикатор. Това приказва, че растежът е обезпечен в краткосрочна вероятност. "


" Пари няма, само че вие се дръжте "

За национализацията на петролните компании

" Много пъти сме говорлили за това. Може би преди време не е било редно, както споделяха тогава, да се назначават нови милиардери и да се предава петролната индустрия в частни ръце. Може би това е било направено с огромни опасности и за него не е имало задоволително учредения. Но това към този момент е направено. Което можахме да върнем в последната секунда, го върнахме. Имам поради основаването на следеният от страната пакет в " Газпром " и " Роснефт ". Да се национализира целият петролен бранш е комплициран и доста рисков развой, който може да докара до отрицателни резултати освен за бранша, само че и за цялата стопанска система. "

За въвеждането на диференциран подоходен налог

" Както е известно, мнозина оферират да се промени подоходният налог за физическите лица (бел.ред. - в всеобщия случай за съветски жители той е 13% без значение размера на дохода), в това число от опозиционни политически партии в Народното събрание. Дълго сме мислили по този мотив. На пръв взор диференцираната канара за този налог наподобява обществено по-справедлива. На процедура е по-сложно от тези теоретични формули. Какво ни споделя практиката от диференцираната ставка от последните години? Щом се вкара, част от жителите, получаващи по-високи приходи, стартират по разнообразни способи да ги крият, стартират да дават заплати в пликове. Тоест, финалният резултат е съвсем нулев, а е явен огромният звук, който се подвига, и цялостното утежняване на капиталовия климат. Затова преценихме, че това е нецелесъобразно. "

За рестриктивните мерки в интернет

" Като служащ от спецслужбите знам, че е по-лесно всичко да бъде неразрешено, а по-трудното е да се намерят цивилизовани решения. Ще подтиквам всички мои сътрудници да вървят в тази посока - потребление от самите спецслужби и правоохранителни органи на модерни средства за битка с нарушаванията на закона, в това число терористичните прояви, без да се лимитира пространството на свободата, включително и в интернет. "


" Нямам въпроси, така и така всичко ми е ясно "

Путин приказва още, че след президентските избори не е била сменена по-голяма част от държавното управление, тъй като проектите, които то би трябвало да осъществя, са формирани през последните години. Дори 100% нови хора да бяхме довели, щяха да са нужни най-малко 2 години да се формулират нови или към този момент съществуващите задания, добави той. Според него Русия има " най-благоприятен състав " на държавното управление, само че в него би трябвало да не носи " безспорна персонална отговорност, тъй като нямаме време да се набира скорост ".

Президентът назова " погрешно " повишаването на горивата през последните седмици, изясни го с неправилно " меко казано " контролиране и даде обещание през есента да има " спомагателни ограничения за стабилизиране на пазара ".

Той категорично прикани районните управляващи " никога да не позволяват " след международното състезание по футбол стадионите и спортните уреди да се трансформират в базари, както стана в Москва в средата на 90-те години. " Категорично невероятно е сходно развиване на събитията, такова потребление на тези забележителни обекти. "

За избора на правоприемник

" Безусловно, постоянно мисля за това. Приемник в типичен смисъл на думата няма, той ще бъде избран от съветския народ, от гласоподавателите на Руската федерация. Мисля за подрастващото ново потомство ръководещи, които ще бъдат в положение да поемат отговорност за Русия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР