За 15-ти пореден път, Ротари клуб Пловдив – Пълдин“ организира

...
За 15-ти пореден път, Ротари клуб Пловдив – Пълдин“ организира
Коментари Харесай

За 15-та година провеждат пленер „Творецът“


За 15-ти следващ път, Ротари клуб „ Пловдив – Пълдин “ провежда изящен пленер, който носи името „ Творецът “. Идеен началник е художникът Матей Матеев. Тази година тематиката на пленера е отдадена на личностите на двама от най-свидните български мъже – Христо Ботев и Васил Левски.

Живописният пленер „ Творецът “ е в осъществяване на една от задачите на организацията, обвързвана с развиването на изкуствата. В поддръжка на тази задача, Ротари дава опция на художници от Пловдив, страната и чужбина да творят, като в последните години се подчертава на присъединяване на млади художници от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства- Пловдив, Национална художествена гимназия „ Цанко Лавренов “ Пловдив и АМТИИ „ Проф. Асен Димандиев “ Пловдив.

Любезен хазаин на пленера е Културен център на „ Бизнесът за Пловдив “,  който дава опцията изявата да се реализира в къщата „ Иван Черноземски “ на ул. „ Цанко Лавренов “  № 5 в Стария град.

В интервала от 12 юли до 21 юли, всички искащи могат да посетят къща „ Иван Черноземски “  и да следят креативния развой на участниците: Зоя Атанасова и София Паненко – възпитаници от НГСЕИ; Николай Томов – шеф на НГСЕИ, Доника Чочева и Иванка Станилова от НХГ „ Цанко Лавренов “, Светлозар Чавдаров – шеф НХГ „ Цанко Лавренов “, Хюлия Дикмова – студент в АМТИИ.

Всяка година част от творбите се посвещават на будители, възрожденци и революционери,  а в края на пленера тези произведения се дават на Общински комитет „ Васил Левски “ за активността му. Друга част остават във фонда на Ротари клуб „ Пловдив – Пълдин “ за благотворителни цели. Две произведения остават в подаяние на „ Бизнесът за Пловдив “.

По традиция, живописният пленер „ Творецът “ приключва с галерия на творбите на участниците,  с което пленерът се закрива. Тази година това ще се случи на 21 юли 2023 година, петък,  от 18.00 часа в къща „ Иван Черноземски “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР