За 15 минути от 18,10 ч. до 18,25 ч. бе

...
За 15 минути от 18,10 ч. до 18,25 ч. бе
Коментари Харесай

Работници блокираха движението между Перник и София

За 15 минути от 18,10 ч. до 18,25 ч. бе блокиран в двете посоки пътят сред Перник и София на кръстовището на пернишкото село Драгичево. На шосето застанаха служащи от локална пътната компания, ремонтирала еднопосочно пътя сред Перник и София и поданици на село Кладница, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ремонтите действия по републиканския път до столицата са изпълнени от “Пътища Перник” ДЗЗД, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на региона. “Нашата работа е свършена, за което не сме получили никакви пари”, съобщи шефът на сдружението Ивелина Маринова. По думите й не са платени 2,6 млн. лева, дължими за ремонт на шосето.

Според Маринова обектът е признат от АПИ, належащо е единствено да се сложи маркировка и мантинели. “От месец март не сме получавали никакви преводи”, посочи техническият началник Евгений Герасимов. Строителите настояха за неотложен превод на дължимите от страната пари и стартиране в употреба на пътя.

Жители на село Кладница за следващ път стачкуваха с искане да продължи работата по възобновяване на републиканския път към селото, който пропадна поради свлачище и придвижването по него бе спряно. Шосето продължава да пропада, има заплаха и другото платно да се свлече и тогава е допустимо пътят да бъде затворен вечно, сигнализира кметът на обитаемото място Васил Мирчев. Хората употребяват обходен маршрут, който е стеснен и също се нуждае от ремонт. На митинга участва и кметът на село Драгичево Виктор Викторов. Той се оплака, че поради пренасочване на придвижването, всички улици са цялостни с коли. Заради блокирането на пътя се образуваха дълги колони от коли и в двете направления.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР