За 15 години фондът е финансирал над 1340 проекта на

...
За 15 години фондът е финансирал над 1340 проекта на
Коментари Харесай

С 50 млн. лв. повече в капитала си Фонд ФЛАГ ще има възможност да подкрепи нови проекти за още 250 млн.

За 15 години фондът е финансирал над 1340 плана на общини и обществени предприятия с близо 2 милиарда лева

С 50 млн. лева ще бъде повишен капС 50 млн. лева повече в капитала си Фонд ФЛАГ ще има опция да поддържа нови планове за още 250 млн.италът на Фонда за органите на локалното самоуправление в България – Фонд ФЛАГ. Така ще се подсигурява финансовата непоклатимост на държавното сдружението от системата на Министерство на районното развиване и благоустройството и опциите му за продължение на сполучливата активност за поддръжка на общините и устойчивото районно развиване на страната. Това заяви Деляна Иванова – консултант на вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов, на събитие във връзка 15-та годишнина от основаването на фонда. Със средствата ще се основат нови финансови принадлежности за подкрепяне на капиталови планове на всички бенефициенти по Програма развиване на районите, поддръжка на българските общини, и планове свързани със зелената промяна и цифровизация.

Иванова даде висока оценка за работата на Фонд ФЛАГ и поздрави екипа за постигнатите отлични резултати. „ Гордеем се с Вашата работа. Благодарение на фонда можем да реализираме в цялост районната политика и да подкрепяме общините. Вие сте правилен и приближен сътрудник на локалните управляващи и финансиращите институции като Европейската капиталова банка, Европейска банка за възстановяване и развитие и комерсиалните банки. Доказахте се в годините и по тази причина ще разчитаме на фонда за покриване на потребностите и през сегашния програмен интервал “, сподели Деляна Иванова.

От основаването си фондът е финансирал над 1340 плана. Одобрени са близо 2 милиарда лева заеми. Благодарение на тях са осъществени действия за над 7,3 млрд.лв. Т. е. всеки вложен лев е привлякъл над 3 пъти по-голяма инвестиция.

Изпълнителният шеф на Фонд ФЛАГ Надя Данкинова благодари на Деляна Иванова за приноса ѝ за увеличението на капитала на фонда. „ За 15 години фондът няма изгубен нито един лев. Нямаме даден нито един неприятен заем. Това е изключителна възторженост “, съобщи Данкинова. Тя добави, че 240 от 265 български общини са сътрудници на сдружението, от което срещат поддръжка. Фонд ФЛАГ е място за решения и сполучлив план за държавната политика и районното развиване “, сподели още изпълнителният шеф.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР