За 14-ти път в България - София прайд. Хиляди се

...
За 14-ти път в България - София прайд. Хиляди се
Коментари Харесай

Две шествия в София днес: София прайд и шествие в подкрепа на християнското семейство

За 14-ти път в България - " София прайд ". Хиляди се включиха в шествието по софийските улици. Часове преди прайда потегли и другото шествие - в поддръжка на обичайното християнско семейство.

На близо 500 квадратни километра София приюти две шествия. Едното стартира с подписка против Прайда.

" Те могат да бъдат каквито изискат, само че ние не желаем това нещо да се случва на наша територия показно и да се натрапва като идеология. Тук не приказваме просто някой да излезе на протест, шествие или нещо такова. Тук става въпрос да се издействат в кавички " права ", които в действителност те ги имат, само че желаят нещо свръхповече от това ", сподели съпредседателят на Сдружение РОД Давид Александров.

И в това шествие участваха цветовете на прайда, само че с друго обръщение.

На по-малко от 4 километра дъждът заплаши организацията на 14-тия следващ Прайд. Но не уплаши участниците, които преди шествието бяха аудитория.

Дъждът не провали организацията на София Прайд 2021, а служители на реда следяха двете шествия да не се срещнат и да не се стига до напрежение, макар че по този начин както се вижда и двете шествия наподобяват безусловно мирни.

Някои хора тук вземат участие в Прайда от първата му година. И виждат разлика. Отбелязват обаче, че правата им не са станали повече.

За техните права на този Прайд бяха и двойки, които не са наранени персонално от тематиката.

Музика против музика и обръщение против обръщение двете шествия останаха надалеч едно от друго.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР