За 14-ти път София Филм Фест във Варна ще представи

...
За 14-ти път София Филм Фест във Варна ще представи
Коментари Харесай

София Филм Фест във Варна ще очаква своите зрители от 24 март

За 14-ти път София Филм Фест във Варна ще показа на варненската аудитория филми с номинации и награди “ОСКАР ", “Златен глобус ", “БАФТА ", “Златна мечка ", “Златна палма " и др. Фестивалът ще бъде открит с кино лентата “Добрият водач " на Тонислав Христов и с присъединяване на Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Слава Дойчева и други

Акцент в стратегия на тазгодишното издание е " Повелителят на горите “ на именития немски режисьор Фолкер Шльондорф, притежател на Оскар и " Златна палма “ в Кан. Филмът предава вдъхновяващата история на австралийския агроном Тони Ринаудо и неговия революционен способ, който съумява да се пребори с пустинната суша, създавайки десетки декари гора върху безплодни и изоставени земи в Африка. За делото си през 2018 година Тони Ринаудо е почетен с различна Нобелова премия – наградата Right Livelihood. Филмът визира и световни значими тематики като климатичните промени, миграцията и междуполовото тъждество. Феновете на киното и “зелената концепция " ще могат да го гледат  на 25-ти март (събота) от 18:00 ч.

Филмът, за който Мартин Скорсезе споделя, че му е върнал вярата в бъдещето на киното… Гледаме изключителния шлагер за 2023 година - “ТАР " на режисьора Тод Фийлд на 25-ти март (събота) от 20:00 ч. “ТАР " е роман за международно известния диригент Лидия Тар, на която ѝ следва издаването на нова книга и осъществяване на фамозната Пета симфония на Малер - върхът на нейната впечатляваща кариера. На бял свят обаче излизат " призраци “ от предишното и нейният персонален и професионален живот стартира да се разпада окончателно. " ТАР “ въздействащо изследва властта и нейното влияние и резистентност в днешното общество, а Кейт Бланшет е както постоянно магическа в основната роля, като към този момент завоюва тазгодишните “Златен Глобус " и “BAFTA " за най-хубава актриса, а филмът беше един от безспорните любимци за “Оскар " за най-хубав филм, най-хубав режисьор и най-хубава женска роля, (номиниран и в още 3 категории).

С премията за най-хубаво актьорско осъществяване (поделена) за Вики Крипс в най-новия филм на Мари Кройцер " Корсаж “, показан премиерно в влиятелната стратегия " Особен взор “ на Кан, филмът обикаля над 50 фестивала в целия свят и придвижва хиляди фенове обратно във времето на австро-унгарския император Франц Йосиф и неговата темпераментна брачна половинка – императрица Елизабет. Филмовите критици са единомислещи във възторга си от превъплъщението на актрисата, а интернационалната преса е изпълнена с оценки като " признание “, " сензация “, " великолепно “, " брилянтно “, " смело “, " зашеметяващо “. " Корсаж “ е една от петте произведения, номинирани за БАФТА в категорията " филм на език, друг от британския “, а ние ще можем да го гледаме на 31-ви март (петък), 20:00 ч.

Сценаристът-режисьор Джеймс Грей дебютира преди три десетилетия във Венеция с " Малката Одеса “, за който бе почетен със " Сребърен лъв “ за постановка. Следващите му четири кино лентата непроменяемо са номинирани за " Златна палма “ в Кан, а шлагерът " Към звездите “ с присъединяване на Брад Пит получи номинации за " Златен лъв “ и Оскар през 2019. Премиерата на най-новата му творба " Часът на Армагедон “ бе още веднъж в Кан, където получи отлични мнения и аплодисменти. Джеймс Грей споделя надълбоко персонална история, въодушевена от личното му детство, отдадена на порастването и на силата на фамилните връзки. Във кино лентата ще забележим Банкс Репета, именитият Антъни Хопкинс, Ан Хатауей и Джеръми Стронг. Гледаме  " Часът на Армагедон “ на 1-ви април (събота) от 20:00 ч., зала 2 на ФКЦ-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР