За 14-та поредна година София Филм Фест гостува в Габрово.Предстоят

...
За 14-та поредна година София Филм Фест гостува в Габрово.Предстоят
Коментари Харесай

София Филм Фест започва на 21 април в Габрово

За 14-та поредна година София Филм Фест гостува в Габрово.Предстоят ни три вълнуващи киномански дни на 21, 22 и 23 април, в които ще можем да се пренесем във вълнуващи пътешествия през разнообразни истории и светове, в които филмовите облици ще оживеят, ще ни заредят с нова сила и ще разкрият пред нас нови вероятности, с цел да обогатим многоцветната мозайка на киното.

Община Габрово е измежду първите сътрудници на София Филм Фест, с които преди повече от десетилетие започва самодейността „ София Филм Фест на път “ и последователно се трансформира в традиция – задача в името на публиката и киноманската пристрастеност. Днес сме щастливи, че традицията продължава и пред габровска аудитория още веднъж ще бъде показана специфична селекция от филми. Документалният роман „ ВАКЛУШ “, с който започва „ София Филм Фест в Габрово “, е един от най-търсените и предстоящи филми в програмата на 27-ия София Филм Фест, и ще бъде показан от неговия създател Николай Василев. В програмата е планувана и прожекция, с която ще се обърне и особено внимание на хора със зрителни проблеми. В продължение на тази идея филмът „ ТИНА “, който ще бъде показан в неделния ден, ще е приспособен за разбиране от хора с нарушено зрение.

Останалите имена в селекцията са „ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ОСТРИЕТО “ - най-новата творба на именитата френска режисьорка Клер Дени; „ ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ГОРИТЕ “ на сценариста и режисьор Фолкер Шльондорф; „ ПЕСЕНТА НА СКОРПИОНИТЕ “ на режисьора Ануп Сингх; „ ТИТИНА “ – чудесна анимационна история на режисьорката Кайса Нес; „ ЛУКА “ – най-новият филм на носителката на „ Златен лъв на бъдещето “ Джесика Удуърт и за край най-новата творба на световноизвестния режисьор Фатих Акин „ РЕЙНСКО ЗЛАТО “.

Зала „ Възраждане ” още веднъж ще е мястото за срещи и кино, филмите са седем, дните – три, а цената на билета – 4 лева, абонаментната карта за всички прожекции - 19.60 лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР