За 14 поредна вечер майки на деца с увреждания и

...
За 14 поредна вечер майки на деца с увреждания и
Коментари Харесай

14-та вечер майките на деца с увреждания протестират

За 14 поредна вечер майки на деца с увреждания и жители, които поддържат настояванията им, стачкуват пред Министерския съвет в София .

Те упорстват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги назова " кресливи дами с сякаш заболели деца ", заяви БНР.

 13-и следващ митинг против Валери Симеонов
13-и следващ митинг против Валери Симеонов

Недоволните се събраха пред постройката на Министерския съвет в София

Движението към този момент не е затруднено.

Аделина Банакиева от уредниците изясни за " Хоризонт ", че към този момент не разчитат на българското държавно управление, а само на европейските институции за поддръжка:

 Нов митинг против Валери Симеонов
Нов митинг против Валери Симеонов

Парламентът гледа закона за децата - инвалиди

" Днес е почнало подписването на европейската спогодба за отбрана правата на индивида. Това, в което към този момент съществено се съмняваме, че речта на омразата от устата на върховен държавен чиновник, изрично нарушава тези права и нашето държавно управление не взе ограничения това да не се случва ", сподели тя. И заяви, че за утрешния ден ще разчитат на автомобилисти и мотористи:

" Да, на следващия ден сме оповестили автошествие. Като евентуално ще отидем и до централата на ГЕРБ ", добави още тя.

Запитани дали не се усещат използвани за политически цели, майките декларират, че за тях е значимо двата закона, за които се борят, да бъдат признати в Народното събрание и са уверени, че в случай че изискат оставката на цялото държавно управление и премиера, в центъра на София ще се съберат десетки хиляди души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР